tromaktiko: Ινδός μεγιστάνας και άλλοι ενδιαφερόμενοι για την αγορά της ΣΕΚΑΠ – Έληξε η α΄ φάση του διαγωνισμού της ΑΤΕ

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Ινδός μεγιστάνας και άλλοι ενδιαφερόμενοι για την αγορά της ΣΕΚΑΠ – Έληξε η α΄ φάση του διαγωνισμού της ΑΤΕ



Έντονη εκδήλωση ενδιαφέροντος, από ξένους και Έλληνες επενδυτές, σημειώνεται για την αγορά του ποσοστού της...
 Αγροτικής Τράπεζας στη Συνεταιριστική Καπνοβιομηχανία (Ξάνθης), καθώς ολοκληρώθηκε στα τέλη της περασμένης εβδομάδας η πρώτη φάση του διαγωνισμού για την παραχώρηση του 50,36% της ΣΕΚΑΠ.
Συνολικά, πάνω από έξι είναι οι ενδιαφερόμενοι που εκδήλωσαν ενδιαφέρον –ανάμεσά τους και Ινδός μεγιστάνας, μεγαλομέτοχος του ομίλου ΒΒΜ BOMMIDALA GROUP. Το ενδιαφέρον του κατέθεσε και Έλληνας επιχειρηματίας από τη Θεσσαλονίκη, που δραστηριοποιείται στο εμπόριο καπνού, όπως και ελληνικές και ξένες καπνοβιομηχανίες.
Το ζωηρό επενδυτικό ενδιαφέρον που εκδηλώνεται για μία εταιρία, την οποία η ΑΤΕ σπεύδει να «ξεφορτωθεί» ως ζημιογόνα, αποδεικνύει στην πράξη τις δυνατότητες και τις προοπτικές που έχει η ΣΕΚΑΠ –παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία στην πατρίδα μας.
Θ’ ακολουθήσει προσεχώς η δεύτερη φάση της διαδικασίας μεταβίβασης του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΣΕΚΑΠ, αφού η ΑΤΕ και ο Ειδικός Σύμβουλός της (Delloitte Business Solutions) αξιολογήσουν τις προσφορές και προκρίνουν τους πιο «σοβαρούς» υποψηφίους. Σ’ αυτή τη δεύτερη φάση, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορέσουν να έχουν καλύτερη άποψη για την εταιρία, αφού προβλέπονται επισκέψεις τους στις εγκαταστάσεις, εκ του σύνεγγυς συνομιλίες με τη διοίκηση και το προσωπικό του εργοστασίου, καθώς και η διεξαγωγή περιορισμένων ελέγχων πριν την τελική υποβολή των προσφορών τους.
Η μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου θα πραγματοποιηθεί σε όποιον ενδιαφερόμενο πληροί συγκεκριμένα κριτήρια (σχέδιο δράσης, αξιοποίηση υφιστάμενου προσωπικού, προοπτικές βιωσιμότητας της εταιρίας κ.α.) –πλην, φυσικά, του υψηλότερου τιμήματος εξαγοράς που θα προσφέρει σε σχέση με τους υπόλοιπους υποψηφίους αγοραστές.
Η ΣΕΚΑΠ είχε κατά την περσινή χρονιά ενοποιημένο κύκλο εργασιών 35 εκατ. ευρώ –αισθητά μειωμένο από το 2009, οπότε είχε ανέλθει στα 53 εκατ. ευρώ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!