tromaktiko: Διακοπές στο Μεγανήσι

Κυριακή 21 Αυγούστου 2011

Διακοπές στο Μεγανήσι



Επιστρέψαμε από τις διακοπές μας στο Μεγανησι (Μεγα απατη, 1-2 παραλίες για μπάνιο και το υπόλοιπο νησί είναι για κασκαντέρ)με ανάμεικτα συναισθήματα.

Καλά περάσαμε επειδή είμαστε θετικοί άνθρωποι, αλλά όχι όπως περιμέναμε από αυτά που είχαμε ακούσει.
Βασικά θέλω να γράψω για την ακρίβεια στο νησί ενώ βρίσκεται μόνο 30 λεπτά απέναντι από την πανέμορφη Λευκάδα.
Σε όλα τα μίνι μάρκετ μας έγδυσαν στην κυριολεξία. από που να αρχίσω και που να τελειώσω, τα κρουασάν 1,10 με 1,50 ευρώ οποιασδήποτε εταιρείας, οι μπύρες 5-6 ευρω η εξάδα, ακόμη και αυτές που έδιναν δώρο 2 σε τιμές ίσες με αυτές που δεν είχαν δώρο, το ψωμί 1 ευρω το μισοκιλο, ο πάγος, ο καφές , τα μακαρόνια όλα παιδιά είναι πανάκριβα. Αλλά το πιο απίστευτο ήταν ότι πολλές φορές έτυχε να χτυπήσουν τιμές διαφορετικές από αυτές που είχαν τα προϊόντα, και εάν δεν ήσουν λίγο προσεκτικός την έτρωγες χωρίς να το καταλάβεις, συγκεκριμένα μερικά κρεμμύδια από 0,66 που στοίχιζαν μας τα χτύπησαν 6,60 στο ένα μάρκετ. Σε ενα άλλο οι πατάτες από 0,98 τις χτύπησε 9,80!!! και γενικά κάτι μονοευρα επάνω σε διάφορα προϊόντα. Σε όλες τις περιπτώσεις όλοι μας ζήτησαν συγνώμη διότι έγινε κατά λάθος. Κατα λάθος να έγινε στο ένα μάρκετ να το πίστευα, αλλά το ίδιο συνέβη και στα 3 μίνι μάρκετ που βρισκότανε στο λιμάνι βαθύ. Ένα έχω να πω, απαράδεκτη συμπεριφορά από τους νησιώτες. Εννοείται ότι δεν το προτείνω σε κανέναν για προορισμό, όχι μόνο από την συμπεριφορά και την ακρίβεια, αλλά από την όλη κατάσταση που υπάρχει εκεί.
Παραλίες κλεισμένες με φράχτες μέχρι κάτω στην θάλασσα, πάρα πολλά ποντίκια σε όλο το νησί,
σκάφη κάθε λογής (ιστιοπλοϊκά, γιοτ, βάρκες, τα πάντα) να δένουν στα δέντρα τα σχοινιά και να ενοχλούν χωρίς να ενδιαφέρονται, άλλα να σηκώνουν κύματα, ένας χαμός σε όλα. Εμείς προτείνουμε μια αλλαγή στο όνομα του νησιού, να αλλάξουν το Ν στο Μεγα(ν)ησι και να βάλουν Μ, θα του ταίριαζε απόλυτα ώστε να ξέρει και ο τουρίστας που πάει και τι τον περιμένει.
Με το που φύγαμε από το νησί στην κυριολεξία ρίξαμε μαύρη πέτρα.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!