tromaktiko: Χώρος στο ΘΨΠΧ για φιλοξενία μεταναστών

Τρίτη 16 Αυγούστου 2011

Χώρος στο ΘΨΠΧ για φιλοξενία μεταναστών



Εκεί που η πολιτεία επιδεικνύει χρόνια αδιαφορία, η αυτοδιοίκηση, όπως ο Δήμος Καντάνου-Σελίνου και κυρίως ο Δήμος Χανίων δίνουν το παράδειγμα.
Ο λόγος για το κέντρο υποδοχής των μεταναστών που έρχονται παράνομα στην Κρήτη, για την αναγκαιότητα δημιουργίας του οποίου, γίνεται λόγος εδώ και χρόνια, χωρίς όμως να «ιδρώσει το αυτί» κάποιου υπουργού.

Όμως ο Δήμος Καντάνου-Σελίνου, μαζί με την πολιτική προστασία της Περιφερειακής Ενότητας για άλλη μια φορά έσπευσαν – παρά το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου – για να εξασφαλίσουν , όσο είναι δυνατόν, πιο ανθρώπινες συνθήκες για την φιλοξενία των μεταναστών που αποβιβάστηκαν στην Παλαιόχωρα.

Και βεβαίως το πρώτο παράδειγμα δίνει ο Δήμος Χανίων. Μέχρι τώρα όσοι μετανάστες έφτασαν στα Χανιά φιλοξενούντο για τις λίγες ημέρες μέχρι την απέλασή τους, στο κτίριο του πρώην δημαρχείου της Σούδας.

Όμως στο κτίριο αυτό θα μεταστεγαστούν οι υπηρεσίες του Κεντρικού λιμεναρχείου Χανίων και έτσι, ο δήμαρχος Χανίων κ.Μανώλης Σκουλάκης, έσπευσε να βρεί άλλον χώρο για την φιλοξενία των μεταναστών.

Έτσι, , πήγε στο Θεραπευτήριο Ψυχικών Παθήσεων Χανίων, αρκετοί χώροι του οποίου έχουν αδειάσει στο πλαίσιο της αποασυλοποίησης και όπως είπε, υπήρξε αποτέλεσμα.

«Σε επαφή που είχα με την διοίκηση του ψυχιατρείου διερευνήσαμε τους χώρους και βρήκαμε έναν χώρο πάρα πολύ καλό» δήλωσε ο κ.Σκουλάκης και όπως γνωστοποίησε

«αύριο το πρωί ξεκινά μια επείγουσα παρέμβαση για να τον καταστήσει λειτουργικό, γιατί είχε εγκαταλειφθεί αρκετά χρόνια τώρα. Τον χώρο αυτόν θα τον διευθετήσουμε, θα τον ανακαινίσουμε και θα τον διαμορφώσουμε έτσι ώστε να τον έχουμε στην διάθεσή μας, σαν νομός, για την επόμενη περίπτωση, που μακάρι να μην χρειαστεί…»
flashnews.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!