tromaktiko: Χρήματα για το Βαρώσι έστειλε η Άγκυρα στο ψευδοκράτος

Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Χρήματα για το Βαρώσι έστειλε η Άγκυρα στο ψευδοκράτος



Η τουρκική πλευρά διαμηνύει ενόψει της τριμερούς συνάντησης στη Νέα Υόρκη, τον Οκτώβριο, ότι υπάρχουν κόκκινες...
γραμμές, που συνθέτουν την τελική μορφή της λύσης για δύο κράτη στο νησί. Την ίδια ώρα, φαίνεται να παίζουν με το θέμα της Αμμοχώστου. Όχι, βέβαια, για επιστροφή της κατεχόμενης πόλης, αλλά για «ανάπτυξή» της.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, η Άγκυρα έστειλε χρήματα στο ψευδοκράτος για να γίνουν εργασίες στην περιφραγμένη περιοχή της πόλης.

Η «επιτροπή βοήθειας» της τουρκικής «πρεσβείας» στα κατεχόμενα διέθεσε ποσό περίπου οκτώ εκατομμυρίων ευρώ για 28 λεγόμενους δήμους. Κονδύλι περίπου μισού εκατομμυρίου θα διατεθεί, όπως σημειώνεται, για την περιφραγμένη πόλη του Βαρωσίου και συγκεκριμένα για εργασίες αντικατάστασης των αγωγών υδατοπρομήθειας.

Περισσότερες πληροφορίες δεν υπάρχουν παρά τη φημολογία που αναπτύσσεται κατά καιρούς για εποικισμό της πόλης.

Πάντως, ο λεγόμενος υπουργός δημοσιονομικών, Ερσίν Τατάρ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην κρατική τηλεόραση της Τουρκίας ΤΡΤ, είπε ότι αναπτερώθηκε το ηθικό των Τουρκοκυπρίων και αισθάνονται ασφαλείς μετά τη δήλωση Ερντογάν ότι δεν πρόκειται να επιστραφεί το Βαρώσι και ότι θα συνεχιστούν οι επενδύσεις στην Καρπασία.

Χαρακτήρισε ακόμη κίνηση αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης τη συνεργασία της Κύπρου με το Ισραήλ στα θέματα φυσικού αερίου.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!