tromaktiko: Αποστολές με “ονοματεπώνυμα” για τον Ανδρέα Λυκουρέντζο σε Θεσσαλονίκη-Ρέθυμνο-Ημαθία-Πέλλα

Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

Αποστολές με “ονοματεπώνυμα” για τον Ανδρέα Λυκουρέντζο σε Θεσσαλονίκη-Ρέθυμνο-Ημαθία-Πέλλα



Μπορεί να ακούγεται ότι συγκεκριμένοι στενοί συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά ξεκίνησαν τις επαφές για την ανεύρεση των κατάλληλων υποψηφίων της ΝΔ... σε διάφορες περιοχές της χώρας, όμως όπως δείχνουν τα πράγματα, τα δύσκολα με την υπόθεση αυτή έχουν ανατεθεί στον Γραμματέα του κόμματος Ανδρέα Λυκουρέντζο.

Ο Ανδρές Λυκουρέντζος αυτή την εποχή κυριολεκτικά “ξεσκονίζει” βιογραφικά υποψηφίων που θέλουν να είναι...υποψήφιοι, ταυτόχρονα όμως οργώνει την Ελλάδα για τον ίδιο σκοπό κάνοντας διερευνητικές συναντήσεις και δεχόμενος εισηγήσεις από τοπικά κομματικά στελέχη.
Από την Κρήτη μέχρι τη Μακεδονία “βλέπει” ονόματα, αντιμετωπίζοντας πρόθυμους αλλά και “δύσκολους”. Το katestimeno.blogspot.com σας μεταφέρει τις πληροφορίες που κυκλοφορούν, για τέτοιες ενδεικτικές του κλίματος συναντήσεις και επαφές που είχε πρόσφατα ο Γραμματέας της ΝΔ, στους Νομούς Ρεθύμνου, Θεσσαλονίκης, Ημαθίας καιΠέλλας.

ΡΕΘΥΜΝΟ
Η ΜΕΤΑ “ΟΛΓΑ” ΕΠΟΧΗ
Στο Ρέθυμνο (και με τις υποδείξεις της τοπικής βουλευτού Όλγας Κεφαλογιάννη, που αν και θα πολιτευτεί πλέον στην Α' Αθήνας, πάντα έχει λόγο για την περιοχή) ο Ανδρεάς Λυκουρέντζος είχε προ ημερών διερευνητικές επαφές για τη στελέχωση του ψηφοδελτίου της ΝΔ στο Νομό.
Για τον λόγο αυτό είχε συναντήσεις με τοπικούς “γαλάζιους” παράγοντες όπως τη δικηγόροΜαρία Συναντσάκη (που φήμες τη θέλουν να επιθυμεί να εξελιχθεί σε νέα “Όλγα” του τόπου).

Συναντήθηκε ακόμη με τον δημοτικό σύμβουλο Στέλιο Σπανουδάκη που όλα δείχνουν ότι θα συμμετέχει κι αυτός στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ Ρεθύμνου καθώς επίσης και με τον γνωστό λογιστή Γιώργο Κατικά, τον ευρείας απήχησης ασφαλιστή Βαγγέλη Μανιουδάκη και με δύο “δυνατά” ονόματα της περιοχής, τους γιατρούς Δημήτρη Κλάδο και Νίκο Ξυπολιτά.Ιδιαίτερη συνάντηση υπήρξε και με τον δημοτικό σύμβουλο Κώστα Μαθιουδάκη. Να σημειώσουμε ότι στο Ρέθυμνο έχει ήδη πάρει το χρίσμα από “ψηλά” για τη υποψηφιότητά του, ο Γιάννης Αχ. Κεφαλογιάννης, οπότε δεν τέθηκε θέμα συνάντησής με τον Ανδρέα Λυκουρέντζο, έστω και για το τυπικό...

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΥΠΟΨΗΦΙΕΣ
Πρόσφατα ο Ανδρέας Λυκουρέντζος επισκέφθηκε και τη Θεσσαλονίκη κάνοντας επίσης διερευνητικές επαφές με πρόσωπα που μπορούν να στελεχώσουν τα ψηφοδέλτια της ΝΔ στη Συμπρωτεύουσα. Στην Α΄ Θεσσαλονίκης φαίνεται ότι τα σίγουρα ονόματα για τη συμμετοχή τους στο ψηφοδέλτιο είναι οι, Δημήτρης Πανοζάχος, Στράτος Σιμόπουλος και βεβαίως οΔημήτρης Σταμάτης, ενώ επιθυμούν να συμπεριληφθούν μαζί τους ο πρώην ΔήμαρχοςΒασίλης Παπαγεωργόπουλος και οι, Δημήτρης Γαρούφας, Στάθης Κωνσταντινίδης, Δημήτρης Κούβελας, Άννα Ευθυμίου, Γιώργος Ορφανός, Παναγιώτης Κοκόρης, Βίκυ Ευταξά, Βενιαμίν Καρακωστάνογλου, Κώστας Μαργαρίτης κ.α.

Από εκεί και πέρα (και έχοντας πληθώρα κυρίως ανδρικών υποψηφιοτήτων) η Νέα Δημοκρατία αναζητά περισσότερες γυναίκες υποψήφιες. Εκεί εστιάστηκαν ιδιαιτέρως οι διερευνητικές επαφές του Ανδρέα Λυκουρέντζου κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη. Στο πλαίσιο αυτό έκανε συναντήσεις και έρευνα για ονόματα γυναικών όπως οι κυρίες Λιάνα Γούτα, Τζελίνα Μακραντωνάκη, Ανθή Σαλαγκούδη, Άρτεμις Διαλυνά κ.α.

Αυτονόητη θεωρείται η απόφαση του Αντώνη Σαμαρά για τη συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο των ήδη βουλευτών, Κώστα Γκιουλέκα, Σταύρου Καλαφάτη, Γιάννη Ιωαννίδης, Έλενας Ράπτη και του τέως πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.

Συζητήσεις και συναντήσεις είχε όμως ο Ανδρέας Λυκουρέντζος και για ονόματα στη Β΄ Θεσσαλονίκης. Εκεί εκτός από τους “σίγουρους” Θόδωρο Καράογλου και Σάββα Αναστασιάδη, επιθυμεί να είναι και πάλι υποψήφιος ο πρώην υφυπουργός Αδάμ Ρεγκούζας για το όνομα του οποίου συζήτησε εκτενώς ο Α. Λυκουρέντζος. Συζητήθηκαν επίσης τα ονόματα των Παντελή Τσακίρη και της Εύας Παντούσα (που αν τελικά το αποφασίσει, θα συμμετέχει σίγουρα στο ψηφοδέλτιο, λένε οι φήμες).

ΗΜΑΘΙΑ
ΓΕΦΥΡΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ
Στο Νομό Ημαθίας ο Ανδρέας Λυκουρέντζος (περιοχή την οποία γνωρίζει καλά και ως γαμπρός, λόγω της εντοπιότητας της γυναίκας του) έχει αναλάβει κυρίως την υπόθεση του δυσαρεστημένου με την ηγεσία της ΝΔ, βουλευτή Μιχάλη Χαλκίδη, για τον οποίο ακούγεται ότι δεν επιθυμεί να ξανα είναι υποψήφιος. Ο Μιχάλης Χαλκίδης έχει απασχολήσει κατά καιρούς το κόμμα από τις κόντρες του με άλλα στελέχη, όπως ο πρώην βουλευτής Λάζαρος Τσαβδαρίδης (μεταξύ τους υπήρξε και δικαστική διαμάχη για τα εκλογικά, όταν ο Μ. Χαλκίδης πήρε τη μοναδική έδρα της ΝΔ στην Ημαθία για ελάχιστες ψήφους). Οι πληροφορίες θέλουν τον Ανδρεά Λυκουρέντζο να βρίσκει την άκρη με τον βουλευτή, ώστε τελικά να είναι και πάλι υποψήφιος.

Μετά και τις επαφές του Α. Λυκουρέντζου, στην Ημαθία στα νέα πρόσωπα του ψηφοδελτίου της ΝΔ αναμένεται ότι θα είναι ο εφοριακός Αποστόλης Βεσυρόπουλος, ενώ θα είναι και πάλι υποψήφιος ο πρώην βουλευτής Λάζαρος Τσαβδαρίδης. Ακούγεται έντονα και το όνομα του τοπικού παράγοντα και επιχειρηματία Κώστα Ζιώγα, κουμπάρου του Αντώνη Σαμαρά και έμπιστου από την εποχή της Πολιτικής Άνοιξης. Ο Κ. Ζιώγας μάλιστα ήταν αυτός που μετέφερε με το αυτοκίνητό του τον Πρόεδρο τη ΝΔ, από το αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης στην Παναγία Σουμελά, κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Αντώνη Σαμαρά στην ιερά Μονή. Λέγεται ότι στη διαδρομή “έκλεισαν” ονόματα υποψηφίων, όπως επίσης “έκλεισαν” και πόρτες σε υποψήφιους.

ΠΕΛΛΑ
ΣΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΝΕΩΝ ΟΝΟΜΑΤΩΝ
Πρόσφατα ο Ανδρέας Λυκουρέντζος επισκέφθηκε και την Έδεσσα αναζητώντας νέα ονόματα για το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στο Νομό Πέλας. Το “δυνατό” όνομα της περιοχής από τα λεγόμενα “νέα ονόματα” είναι ο Αντιπεριφερειάρχης Θόδωρος Θεοδωρίδης, όμως μέχρι στιγμής φαίνεται δύσκολο να αφήνει τα καθήκοντά του στην Αυτοδιοίκηση. Συναντήθηκε όμως με τον Ανδρέα Λυκουρέντζο και είπαν πολλά. Το νέο όνομα που ακούγεται για το Ν. Πέλας είναι αυτό του Διονύση Σταμενίτη, έμπιστου και στενού συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά από την περίοδο της “Πολιτικής Άνοιξης”. Πάντα έξυπνος και ικανός πολιτικά ο Δ. Σταμενίτης, είχε συνάντηση κι αυτός με τον Ανδρέα Λυκουρέντζο, όχι βέβαια για την υποψηφιότητά του (άλλωστε ο ίδιος δεν χρειάζεται τέτοιες μεσολαβήσεις) αλλά για τους...άλλους !

Στην Πέλλα ο νυν βουλευτής Θανάσης Καρασμάνης αν το επιθυμεί να είναι και πάλι υποψήφιος θα συμπεριληφθεί ενώ για τη Βαρβάρα Φουντουκίδου ειπώθηκαν στον Ανδρέα Λυκουρέντζο και θετικές αλλά και αρνητικές απόψεις (εντοπίζοντας κυρίως το ζήτημα της ανανέωσης). Αίνιγμα αποτελούν οι προθέσεις του πρώην βουλευτή ΠέλλαςΙορδάνη Τζαμτζή, ο οποίος όπως λένε, αν θελήσει να είναι και πάλι υποψήφιος, έχει τον τρόπο να το κάνει.
katestimeno.blogspot.com
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!