tromaktiko: Στο Προεδρικό απόψε η πορεία των «Εθελοντών Αφύπνισης»

Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

Στο Προεδρικό απόψε η πορεία των «Εθελοντών Αφύπνισης»



Με τελικό προορισμό το Προεδρικό Μέγαρο, οι «Εθελοντές Αφύπνισης» συνεχίζουν και σήμερα Τετάρτη, την παγκύπρια πορεία των 300 χιλιομέτρων στη μνήμη των...
13 θυμάτων της φονικής έκρηξης στην Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί.

Εκπρόσωποι των «Εθελοντών Αφύπνισης» απέρριψαν πρόταση να έχουν συνάντηση με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο και τόνισαν ότι θα επιμείνουν να γίνουν δεκτοί από τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Σήμερα, η πεζοπορία θα αρχίσει από την Αραδίππου και θα περάσει από τις περιοχές Κόση, Λύμπια, Νήσου, Βιομηχανική Λατσιών, τον κυκλικό κόμβο του Νέου Νοσοκομείου Λευκωσίας και τα φώτα Καλησπέρα και θα καταλήξει στο Προεδρικό.

Ωστόσο, μετά και το επεισόδιο το Σάββατο στο Κελλάκι έξω από την εξοχική κατοικία του προέδρου Χριστόφια, υπάρχει έντονος προβληματισμός.

Το επεισόδιο στο Κελλάκι, το οποίο έληξε χωρίς παρατράγουδα, προκάλεσε την εκτράχυνση του ήδη βεβαρημένου κλίματος, ενώ σύμφωνα με τον «Φ» θεωρείται ως η απαρχή βαθύτερης ρήξης στο εσωτερικό μέτωπο, καθώς η αποκοπή της πορείας των «Αγανακτισμένων» από την Αστυνομία και η ταυτόχρονη αντισυγκέντρωση από υποστηρικτές του προέδρου Χριστόφια, κάθε άλλο παρά ως «μεμονωμένο περιστατικό» μπορεί να ιδωθεί.

Η προγραμματισμένη πορεία των «Αγανακτισμένων» προς την εξοχική κατοικία του Προέδρου, προκάλεσε τα ανακλαστικά του κομματικού μηχανισμού του ΑΚΕΛ, το οποίο συγκέντρωσε στον χώρο 150 κατοίκους της περιοχής. Παράλληλα, από το Προεδρικό είχαν δοθεί σαφείς οδηγίες στην Αστυνομία να αποκοπεί η πορεία των περίπου 200 ατόμων που λάμβαναν μέρος στην πομπή διαμαρτυρίας και είχαν σκοπό να επιδώσουν στον Πρόεδρο ψήφισμα διαμαρτυρίας.

Η παρουσία της ΜΜΑΔ απέτρεψε τα χειρότερα, αλλά όλα δείχνουν ότι παρόμοιες συγκεντρώσεις θα επαναληφθούν στο σύντομο μέλλον.

Το κίνημα των «Αγανακτισμένων», συντηρεί μια αξιοσημείωτη δυναμική, σφυρηλατώντας ένα σκληρό πυρήνα αντίστασης. Στην αντίπερα όχθη, στο κυβερνητικό στρατόπεδο, ιδιαίτερα στον χώρο του ΑΚΕΛ, κερδίζουν έδαφος οι υποστηρικτές των οργανωμένων αντισυγκεντρώσεων ως «απάντηση» στις διαμαρτυρίες των αγανακτισμένων.

Με γνωστό την κατάληξη της πορείας των «Εθελοντών Αφύπνισης» έξω από το Προεδρικό Μέγαρο αργά το απόγευμα και το αίτημά τους να δουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, δεν αποκλείεται να υπάρξει ταυτόχρονη αντισυγκέντρωση από πλευράς ΑΚΕΛ.

Πάντως, σε δηλώσεις του, ο εκπρόσωπος των πεζοπόρων Ανδρέας Ονησιφόρου είπε ότι οι «Εθελοντές Αφύπνισης» δεν ανήκουν σε καμιά κομματική παράταξη και σε κανέναν ιδεολογικό χρωματισμό. «Έτσι ήμασταν, έτσι είμαστε και έτσι θα παραμείνουμε μέχρι το τέλος, όχι μόνον της πορείας, αλλά αυτών που πρέπει να διεκδικήσουμε σαν πολίτες αυτού του τόπου», διαμήνυσε.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!