tromaktiko: Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας:Τα χρέη της ΔΕΥΑΚ,η κατάργηση του ΔΕΚΕΚ ,η αφισορύπανση στις πινακίδες της τροχαίας

Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας:Τα χρέη της ΔΕΥΑΚ,η κατάργηση του ΔΕΚΕΚ ,η αφισορύπανση στις πινακίδες της τροχαίας



Με 37 θέματα στην ημερήσια διάταξη,συνεδρίασε το δημοτικό συμβούλιο στην αίθουσα συσκέψεων του δημαρχείου χθές τ απόγευμα. Ο κ Σιμιτσής ενημέρωσε στην αρχή της συνεδρίασης του τελευταίου δημοτικού συμβουλίου το Σώμα ,για τη...
 συγχαρητήρια επιστολή που στάλθηκε προς όλους τους φορείς, τους εθελοντές και τους χορηγούς που βοήθησαν στη διοργάνωση Special Olympics αφού η Καβάλα ήταν πόλη Αμφιτρύων.Εν συνεχεία είπε λίγα πράγματα για τον ΑΟΚ και τη σύσκεψη που είχε πραγματοποιηθεί νωρίτερα,σημειώνοντας ότι οι επικεφαλείς συμφώνησαν να τηρήσουν κοινή στάση στο θέμα.Ο Δήμος Καβάλας και το Σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου θα βοηθήσουν όσο μπορούν για την στήριξη της ομάδας στο πλαίσιο πάντα της νομιμότητας κρατώντας μια κοινή στάση η οποία θα συνεχιστεί.

Ο κ Σιμιτσής ενημέρωσε τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου για το τριήμερο ταξίδι στη Σαμψούντα και για τις επαφές που είχε στην Σαμψούντα και τον Δήμαρχο της πόλης ο οποίος μάλιστα σκέφτεται να ανταποδώσει την επίσκεψη αυτή τον Σεπτέμβριο κατά την διάρκεια της έκθεση του Επιμελητηρίου «Καβάλα 2011» .
Κατά την συνάντηση ετέθη και θέμα αδελφοποίησης των δύο πόλεων. «Πρόκειται για μία πρόταση που θα εξετάσουμε, αφού πάρουμε πρώτα τη γνώμη του υπουργείου εξωτερικών», τόνισε.
Ο Δήμαρχος έφερε από το ταξίδι του πολύ ενημερωτικό υλικό το οποίο θα δοθεί στην βιβλιοθήκη για την φύλαξη των στοιχείων.

Στα προ ημερησίας θέματα την πρώτη ερώτηση έθεσε ο κ Στάθης Εριφυλλίδης σχετικά με τον τρόπο που θα μπορέσει να καλυφθεί το υπέρογκο χρέος της ΔΕΥΑΚ που κατά τον Δήμο φτάνει τα 4 εκ ευρώ και κατά τον ίδιο αγγίζει τα 6 εκ. ευρώ. επεσήμανε δε, την αρνητική για εισπράξεις χαλαρότητα που δείχνει ο Δήμος απέναντι στους πολίτες λόγω οικονομικής δυσπραγίας, να εισπράξει τα οφειλόμενα απ’ αυτούς. Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, Νίκος Δημητριάδης και ο δήμαρχος Καβάλας, του απάντησαν ότι σε κάποια από τις επόμενες συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου θα παρουσιαστούν όλα τα οικονομικά στοιχεία της επιχείρησης.

Ο επικεφαλής της ΔΑΣ κ Βασίλης Λιόγκας αναφέρθηκε στην κατάργηση του ΔΕΚΕΚ και τις χρηματικές οφειλές του προς τους εργαζόμενους που φτάνουν τις 120.000 ευρώ. Θεώρησε πως πρέπει να υπάρξει ενημέρωση για το πώς και πότε θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι και αν υπάρχει περίπτωση να ασκηθεί πίεση στον ΟΑΕΔ για να περάσουν στην Δημωφέλεια του Δήμου Καβάλας για να μπορέσουν να συνταξιοδοτηθούν αφού η ηλικία τους για την σύνταξη πλησιάζει. Σε επικοινωνία που είχε με τον επίτροπο για το ζήτημα, είπε ο πρόεδρος του ΔΕΚΕΚ κ Τάσος Σμυρλόγλου, πληροφορήθηκε πως η διαδικασία δεν είναι σύννομη . Υπάρχουν όμως ελπίδες το θέμα να λυθεί μέσα στον Αύγουστο .
Ο κ Λιόγκας έκανε πρόταση ο θερινός κινηματογράφος Ζέφυρος, να ενσωματωθεί με την Κινηματογραφική Λέσχη Καβάλας κάτι που θα βοηθήσει στην συνέχεια της ύπαρξής του. Μάλιστα τόνισε πως θα μπορούσε να αναβιώσει ο καλός κινηματογράφος όπως τις παλιές εποχές με τις «μηχανές δρόμου». Πρότεινε να γίνονται προβολές ταινιών στις γειτονιές της Καβάλας, αφού ο Δήμος διαθέτει ανάλογες κινηματογραφικές μηχανές και ο κόσμος να απολαμβάνει ωραίες ταινίες από τον ελληνικό και ξένο κινηματογράφο χωρίς έξοδα. Την πρόταση αυτή την βρήκε ενδιαφέρουσα ο Δήμαρχος κ Σιμιτσής και είπε πως θα εξεταστεί.
Επίσης ζήτησε να μάθει τι πρόκειται να γίνει με την υδροδότηση πολλών δημοτικών διαμερισμάτων του πρώην Δήμου Φιλίππων και την παροχή νερού από το Κεφαλάρι.
Όπως του απάντησε ο κ Δημητριάδης Νίκος πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ για να γίνει κάτι ανάλογο θα πρέπει να προϋπάρξουν σημαντικές μελέτες και σοβαρός σχεδιασμός και στην συνέχεια να εξεταστούν όλα αυτά ώστε η Περιφέρεια να χρηματοδοτήσει ένα τέτοιο έργο.

Ο Θόδωρος Καλλιοντζής, ρώτησε για την ανάπλαση του κέντρου των Κρηνίδων και τη συνένωση του με τον Αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων.
Ο κ Σιμιτσης του απάντησε ότι τα χρήματα για το πρόγραμμα αυτό τα διαχειρίζεται η Περιφέρεια ΑΜΘ και το Τεχνικό της Πρόγραμμα στο οποίο ανήκει και αυτό το έργο αργεί , όμως παραμένουν οι υποσχέσεις.

Στις υποσχέσεις της Δημοτικής Αρχής στάθηκε ο κ Καλλιοντζής σχετικά με την επαναλειτουργία του εργοστασίου Ιχθυρών ΞΙΦΙΑΣ , εκεί όπου μπορούν να απασχοληθούν πάνω από 300 άτομα και ζήτησε να μάθει αν υπάρχουν εξελίξεις,εισπράττοντας αρνητική απάντηση από τον δήμαρχο
Ο Θόδωρος Καλλιοντζής,αναφέρθηκε επίσης για την σύμβαση του Δήμου με την Περιφέρεια για το πρόγραμμα για την καταπολέμηση των κουνουπιών όταν μάλιστα ο δικός μας Δήμος έχει δώσει ένα μεγαλύτερο ποσόν σε σχέση με τους άλλους όμορους Δήμους.
Για φέτος βέβαια του απάντησε ο Δήμαρχος η χρονιά για την καταπολέμηση με ψεκασμούς έχει παρέλθει οριστικά Το μόνο παρήγορο είναι πως μέσω του Υφυπουργού Υγείας γίνονται προσπάθειες να αναλάβει δράση του Υπουργείο Υγείας μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Το ζήτημα με το Δημοτικό Σχολείο της Λυδίας που πλέον οριστικά καταργείται έφερε στο Σώμα ο κ Καλλιοντζής όπου αλλάζουν πολλά σχέδια. Ένα εξ αυτών είναι και η κατασκευή του Νηπιαγωγείου το οποίο και αυτό πια καταργείται. Θα μπορούσε όμως το Νηπιαγωγείο αυτό ειπε ο κ Καλλιοντζής να γίνει σε κάποιο άλλο σημείο για να εξυπηρετεί τις περιοχές του Ζυγού και του Κρυονερίου.

Για το 80% των κατεστραμμένων πινακίδων μέσα στην πόλη αλλά και περιφερειακά αυτής, έκανε λόγο ο δημοτικός σύμβουλος κ Λεωνίδας Παπάς, αλλά και ταλαιπωρημένες από δεκάδες αφισσοκολήσεις που σκεπάζουν το σήμα τους και μπερδεύουν ή δεν ενημερώνουν όπως θα έπρεπε τους οδηγούς. Πρόκειται για ένα άθλιο θέαμα που δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το κάνουν οι νεαροί καβαλιώτες αναρωτήθηκε ο κ Παπάς. Πρότεινε μάλιστα να βοηθήσουν όλοι οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι της κάθε γειτονιάς της Καβάλας και σε συνεργασία με τον Δήμο να καθαρίσουν τις πινακίδες

Στο επαναλαμβανόμενο ερώτημα του κ Τσαλουχίδη για το πολυπόθητο γραφείο που ζητά να έχει η αντιπολίτευση ώστε να αποκτήσει μια βάση. Ο κ Σιμιτσής απάντησε ότι το γραφείο της αντιπολίτευσης ετοιμάζεται , στο Διοικητήριο είπε υπάρχουν 5 γραφεία αντί για 15 που νομίσαμε ότι υπάρχουν. Στα γραφεία αυτά θα έπρεπε να μεταφερθεί όλη η Τεχνική Υπηρεσία .όμως πιθανά να στεγαστεί στο κτήριο του ΠΙΚΠΑ . Το γραφείο θα γίνει στον ισόγειο χώρο του Δημαρχιακού Μεγάρου και πιθανά θα είναι έτοιμο τα Χριστούγεννα

kavalanet.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!