tromaktiko: Απάντηση σε: "Απίστευτες καταδίκες στην Αγγλία..."

Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

Απάντηση σε: "Απίστευτες καταδίκες στην Αγγλία..."



Σεβομαι την αποψη του συντακτη θα ηθελα όμως να καταθεσω και την δικη μου.

Τα γεγονοτα του 2008 που συνεβησαν στην Αθήνα με αφορμη τον θανατο του νεαρού Γρηγοροπουλου προσωπικά με εκαναν να ντρεπομαι. Πρωτοφανείς εικόνες για την Αθήνα που ουτε σε επέτειο του πολυτεχνείου δεν ειχαν συμβει. Το ιστορικο στέλεχος του ΚΚΕ (μια παραταξη με την οποια δεν συμφωνω και δεν υποστηριζω) δηλωσε "ανωριμοι νεαροι που κανουν σύγχυση αναμεσα σε επαναστατικα κινηματα και την ευκαιρια για πλιατσικο". Είδαμε μια Αθήνα να καιγεται, μια Αθήνα να καταστρεφεται κι ενα ελαχιστο αριθμο συλληψεων. Πόσοι ανθρωποι πληρωσαν χρήματα για να αποκαταστησουν τις ζημιές; Ρώτησε κανένας τους εργαζομένους στο κεντρο της Αθήνας ποια ηταν η κατασταση της υγείας τους? Ξέρετε πολυ καλα οτι το κεντρο βριθει επαγγελματικών κτηριων κι οχι κατοικιων. Ανθρωποι περπατουσαν με σφυρια και πέτρες στα χερια τους και εσπαγαν τζαμια. αυτο ειναι επανασταση; Αυτό ειναι διαμαρτυρία? Η μήπως ειναι ενα αμοκ καταστροφής? Ελάχιστες συλλήψεις, αισθημα ατιμωρησίας απο το ευρυ κοινο.
Μερικούς μήνες μετα καποιοι βρηκαν τραγικο θανατο μεσα σε μια τραπεζα απο φωτια. Απλοι εργαζομενοι που πηγαν στη δουλεια τους. Το λαθος τους? Δουλευαν σε μια "σατανικη, διαβολικη" τραπεζα. Ο Βρεττανος πρωθυπουργος δηλωσε "«δεν πρόκειται για πολιτική, ούτε για διαδήλωση, αλλά για κλοπή». Εγω να προσθεσω οτι οι διαμαρτυριες ξεκινησαν για το θανατο ενος ατομου και οδηγησαν στον θανατο των τριων. Ενιωσα χαρα οταν ακουσα οτι εγιναν 1300 συλληψεις, γιατι αυτο σημαινει οτι κατι λειτουργει.
Επιτρεψτε μου δε να τονισω οτι πραγματι ενδεχεται να υπαρχουν 10-20 αναμεσα σε αυτους που απλα εκλεψαν κατι ευτελες. Σιγουρα ομως υπαρχουν και αυτοι που εκαψαν και κατεστρεψαν. Αν επισης γυρισουμε το χρονο πισω θα δουμε οτι χουλιγκανικη Αγγλια της δεκαετιασ του '70 και του '80 εχει εκλειψει. Ενας απο τους λογους ειναι οι αυστηρες ποινες, και το πιο σημαντικο, η αποστροφη της κοινωνιας απο τετοιες πραξεις.
Προσφατα σε εφημεριδα ελληνικη που δεν θελω να δηλωσω ποια ειναι, συντακτης σχολιασε ως εξοντωτικες τις ποινες των πυρηνων της φωτιας, των ανθρωπων που ειχαν πραγματοποιησει βομβιστικες επιθεσεις, που ειχαν στην κατοχη τους εκρηκτικα. Νεαροι των 18-23 ετων χρηζουν διαφορετικης μεταχειρισης απο την δικαιοσυνη οταν παραβιαζουν καταφορα αρθρα του ποινικου κωδικα;
Οι τελευταιες παραγραφοι του συντακτη "ειναι φανερό οτι η επιχείρηση κατατρομοκράτησης όσων δικαια σκέφτονται ξεσηκωμούς στην Αγγλία έχει το λόγο αυτη την ωρα. Η "ανεξάρτητη" δικαιοσύνη βρίσκεται όπως πάντα στο πλευρό της νομιμότητας.
Πως μπορεί να πιστεύει κανείς άραγε οτι μπορεί χωρίς οργανωμένη πάλη να τα βάλει έτσι απλά με την κρατική βία χωρίς να ρισκάρει συντριπτικές και επώδυνες ήττες με ό,τι σημαίνει αυτό για τους λαούς και τα κινήματα."
Θα σχολιασω το κομματι "δικαια σκεφτονται ξεσηκωμους". Προτεινω λοιπον οτι οταν ενας νεαρος πεθανει ξανα απο εικαζομενη η πραγματικη αστυνομικη βια, να πανε οι οργισμενοι πολιτες εξω απο αστυνομικο τμημα να ξεσηκωθουν. Εφ' οσον στον εγκεφαλο τους η αστυνομια βρισκεται πισω απο αυτη την αποτροπαια πραξη ας ξεσπασουν τον θυμο τους εκει. Όχι να σπανε βιτρινες, να εισβαλουν, να κλεβουν, να λεηλατουν, να καταστρεφουν και αφου τα κανουν ολα αυτα και συλληφθουν να υποστηριζουν οτι η δικαιοσυνη τους αδικησε.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!