tromaktiko: Σχετικά με: "Δημοτική Αστυνομία Αθηνών και...κλήσεις!"

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Σχετικά με: "Δημοτική Αστυνομία Αθηνών και...κλήσεις!"



Είμαι δημότης Αθηναίων και διάβασα τα post για τις θέσεις στάθμευσης. Νομίζω οτι αυτά που λέει ο φίλος δεν ισχύουν απόλυτα.
(αφορά: http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/08/blog-post_8029.html )Ποιος είναι αυτός που δεν δίνει το δικαιώμα σε κάποιον να αγοράσει/νοικιάσει θέση στάθμευσης ?
Και δεν μιλάω για παράνομους τρόπους όπως διάφορα αντικείμενα και καρέκλες αλλά νόμιμους όπως να βάλει 2 μεταλικές μπάρες ή κάποιο σήμα που να δίχνει οτι η θέση είναι ιδιωτική και να πληρώνει τον δημοτικό φόρο. Δεν νομίζω οτι οι δήμοι το κάνουν παράνομα αυτό και δεν είναι μόνο ο δήμος Αθηναίων που το κάνει, το κάνουν και στο Μαρούσι και αλλού. Μετά λέτε οτι στο Παγκράτι την Καλιθέα και αλλού δε το κάνουν, μπορεί να είναι επιλογή τους αυτό, αν είναι παράνομο κάτι τέτοιο ας μου υποδείξει κάποιος τον νόμο που να το λέει. Ο κάθε δήμος προσπαθεί με τον τρόπο του να προσφέρει υπηρησίες στους δημότες του και δεν θεωρώ οτι είναι κακό αυτό, κατανοώ πως νιώθει κάποιος όταν πάει με το αυτοκίνητό του σε άλλο μέρος και δεν βρίσκει θέσεις να παρκάρει και νευριάζει, αλλά μάλλον και αυτά που λέτε εσείς δεν έχουν καμία λογική, σπίτια τα οποία έχουν γκαράζ βρίσκονται κυρίως στα βόρεια προάστια και είναι και ακριβά δεν είμαι υποχρεωμένος επειδή υπάρχει πρόβλημα με το παρκάρισμα στον δήμο μου ν!
 α αλλάξω κατοικία. Αυτά τα περί παρανομίας τα λέτε μάλλον με βάση την δική σας λογική και το δικό σας συμφέρον.

Θυμάμε πρίν μήνες που στο απέναντι σπίτι από το δικό μου που είχε ιδιωτικό γκαράζ μέσα στο κτίριο και υπήρχε το σήμα για ένδειξη οτι υπάρχει parking εκεί στον δρόμο με μπάρες και δεν πρέπει να παρκάρουν και πήγε και πάρκαρε ένας, ο οδηγός που άνοιξε αργότερα την πόρτα του parking για να φύγει είδε το παρκαρισμένο αυτοκίνητο μπροστά και δεν μπορούσε να φύγει, μετά από 1 ώρα γύρισε ο οδηγός να πάρει το παρανόμως παρκαρισμένο αμάξι του και μόλις τον ρώτησε ο ιδιοκτήτης του parking γιατί πάρκαρε εκεί και αν είδε το σήμα του Parking άρχισε ο άλλος να τον απειλεί, έγινε τσακωμός και τελικά κλήθηκε το 100. Ο αστυνομικός (όχι δημοτικός) είπε στον οδηγό που πάρκαρε παράνομα και υποστήριζε οτι παράνομος είναι ο άλλος που είχε το parking, πως είναι νόμιμο να νοικιάζεις ετησίως θέση από τον δήμο και εφόσον πληρώνεις και τον ανάλογο δημοτικό φόρο έχεις κάθε δικαίωμα στην θέση αυτή οπότε παράνομος ήταν ο άλλος που πάρκαρε. Οπότε καλύτερα να μην ερμηνεύεις πράγματα και καταστάσεις αναλόγως!



Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!