tromaktiko: Επιχείρηση της Αστυνομίας στη Κύπρο για τη διακομιδή καρδιοπαθούς από κρουαζιερόπλοιο

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Επιχείρηση της Αστυνομίας στη Κύπρο για τη διακομιδή καρδιοπαθούς από κρουαζιερόπλοιο



Αμερικανός υπήκοος διακομίσθηκε το απόγευμα της Κυριακής στο American Heart Institute στη Λευκωσία από το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας – Διάσωσης (ΚΣΕΔ) το οποίο έλαβε πληροφορία για την ύπαρξη ενός... επιβάτη, αμερικάνικης υπηκοότητας, που υπέστη σοβαρό καρδιακό επεισόδιο στο κρουαζιερόπλοιο «Pacific Princess» το οποίο βρισκόταν περίπου 110 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Πάφου εντός της περιοχής ευθύνης της Κυπριακής Δημοκρατίας με προορισμό τη Χάιφα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΚΣΕΔ, «ο κυβερνήτης του κρουαζιερόπλοιου στις 14:20 της Κυριακής ζήτησε την αεροδιακομιδή του επιβάτη σε νοσοκομείο στη Κύπρο αφού πρώτα εξαντλήθηκαν τα περιθώρια αντιμετώπισης του προβλήματος με ιατρικές συμβουλές από το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας μέσω τηλεδιάσκεψης».

Το ΚΣΕΔ ανέλαβε την επιχείρηση αεροδιακομιδής του ασθενούς αποστέλλοντας ένα ελικόπτερο της Μονάδας Αεροπορικών Επιχειρήσεων της Αστυνομίας στο οποίο επιβιβάστηκε εκπαιδευμένος νοσηλευτής της Πολιτικής Άμυνας για παροχή πρώτων βοηθειών και συνοδεία του ασθενούς .

Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε στις 18:10 της Κυριακής με την εισαγωγή του ασθενούς στο American Heart Institute στη Λευκωσία για περαιτέρω ιατρική περίθαλψη. Για το θέμα ενημερώθηκε άμεσα το Υπουργείο Εξωτερικών και η αμερικάνικη πρεσβεία στην Λευκωσία προκειμένου να ενημερωθούν οι συγγενείς του ασθενούς στις ΗΠΑ.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!