tromaktiko: Εικόνες εγκατάλειψης στο ιστορικό κέντρο της Λάρνακας

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Εικόνες εγκατάλειψης στο ιστορικό κέντρο της Λάρνακας



Σαν έτοιμο να καταρρεύσει από στιγμή σε στιγμή μοιάζει το ιστορικό κέντρο της Λάρνακας.
Με την καταναλωτική κίνηση να βρίσκεται στο ναδίρ, το εμπορικό κέντρο εκπέμπει μια εικόνα μιζέριας και αδιαφορίας. Τα ετοιμόρροπα πεπαλαιωμένα και ασυντήρητα κτήρια, οι σπασμένες πλάκες στο πεζοδρόμιο, τα ξεθωριασμένα, άβαφτα εξωτερικά κτήρια, αποτελούν τα αποτυπώματα μιας μακράς αδιαφορίας. Αρκεί ένας περιμετρικός περίπατος από τον ανώγειο χώρο στάθμευσης, κοντά στον Άγιο Λάζαρο, διά μέσου των εμπορικών οδών Καλογερά, Ζήνωνος Κιτιέως και Ερμού, αλλά και στις παρόδους, για να καταλάβει κανείς σε ποια κατάσταση βρίσκεται σήμερα το κέντρο της Λάρνακας.

«Ευθύνονται πολλοί» γι’ αυτό το κατάντημα, επισημαίνει με δηλώσεις στον «Φ» ο επαρχιακός γραμματέας της ΠΟΒΕΚ Λάρνακας Νίκος Στασής. Αλλά, πρόσθεσε, οι ευθύνες δεν πρέπει να αναζητούνται μόνο από το δήμο ή το κράτος.

Όταν, σημείωσε, έξω από το κατάστημα υπάρχει μια σπασμένη πλάκα πεζοδρομίου και ο καταστηματάρχης που τη δρασκελά καθημερινά για να μπει στο μαγαζί του, δεν μπαίνει στον κόπο να ενημερώσει το δημαρχείο για το πρόβλημα, τότε ευθύνεται και αυτός για το πρόβλημα. «Ασφαλώς», επισήμανε, «αυτό δεν σημαίνει ότι οι δήμοι και το κράτος απαλλάσσονται από την ευθύνη τους να φροντίζουν για την καλή εικόνα των κέντρων των πόλεων, με κάποιες προσθετικές πινελιές συντήρησης και ενδιαφέροντος, που ούτε μεγάλες δαπάνες απαιτούν ούτε και σημαντικό αριθμό εργατικών ωρών».
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!