tromaktiko: Έλλειψη αλληλεγγύης...

Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

Έλλειψη αλληλεγγύης...



Σχετικά με http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/08/blog-post_6616.html
Η κατάσταση είναι όπως την περιγράφεις. Άδειο κατάστημα με λιγοστούς και ανειδίκευτους υπάλληλους. Εγραψα κι εγώ εχθές για να σχολιάσω έναν άλλο συμπολίτη μας που σχολίαζε επίσης αρνητικά τον Κωτσόβολο, μιας και επίσης πρόσφατα πήρα απο'κει μια τηλεόραση. 
Ε εσύ το παράκανες. Να θυμώσεις επειδή ο Κωτσόβολος έχει λίγους υπαλλήλους ναι. Αλλά να θυμώσεις με τον υπάλληλο για όλα όσα είπες γιατί; Αυτή είναι η αλληλεγγύη σου; Ξέρεις κι εγώ ένιωσα παρόμοια δυσφορία πριν μια βδομάδα και γιατί είχαν μόνο καλώδιο κεραίας (χάλια εικόνα που με εμπόδιζε να αποφασίσω ποιο μοντέλο έπαιζε καλύτερα) και γιατί περίμενα πολλή ώρα μέχρι να με εξυπηρετήσουν. Και θύμωσα και με τον Κωτσόβολο γιατί έχει μειώσει πάρα πολύ το προσωπικό του όλο κι όλο μια ταμείας κι ένας πασπαρτού που αυτός έπρεπε να δείξει σ'εμένα και σ'άλλους 2 την τηλεόραση, τις φωτογραφικές μηχανές σε άλλους κλπ. Αλλά με τον υπάλληλο με τίποτα.Ξέρεις γιατί; Γιατί είναι εργαζόμενος που ζει κάτω από χάλια συνθήκες. Να του βγει η πίστη να εξυπηρετεί όσους πρέπει να εξυπηρετούν άλλοι τουλάχιστον 2 υπάλληλοι, να κακοπληρώνεται (πριν μήνες οι υπάλληλοι εδώ τουλάχιστον σήκωσαν πανό γιατί δεν τους πλήρωναν...), γιατί κινδυνεύει να χάσει τη δουλειά του κι έξω υπάρχει τεράστια ανεργία, γιατί, γιατί, γιατί. 

Όσο περίμενα να με εξυπηρετήσουν αυτά σκεφτόμουν κι έτσι έκανα υπομονή. Η κατάσταση φταίει κι όχι ο υπάλληλος. Αν δεν ήταν η κατάσταση έτσι, ο Κωτσόβολος κι ο κάθε Κωτσόβολος δε θα παρείχαν τέτοια εξυπηρέτηση. Γιατί εκμεταλλεύονται την ανεργία κι έχουν τους υπαλλήλους δούλους. Κατάλαβες  που σε πείραξε το ύφος του υπαλλήλου; Βέβαια, αν κρίνω από το ότι είχες σκοπό να δώσεις 500 ευρώ και τελικά έδωσες 1500 επειδή αλλού σου χαμογέλασαν, ε, καταλαβαίνω ότι μάλλον δεν έχεις ανάγκη. Ακου 1500 για τηλεόραση...σήμερα κιόλας... Πού να καταλάβεις εσύ τον πόνο του εργαζόμενου; Να υποθέσω ότι είσαι από εκείνους που μιλούν με ύφος στη λουλουδού και στο φωτογράφο στα μπουζούκια; Θα το υποθέσω. Να υποθέσω ότι δε συμμετέχεις ενεργά σε κινητοποιήσεις; Θα το υποθέσω. Να υποθέσω ότι στις εκλογές δεν ψηφίζεις με σοβαρά κριτήρια κι έτσι συμβάλλεις κι εσύ στην ενδυνάμωση των 2 μεγάλων κομμάτων και στη χυδαιοποίηση της ζωής μας; Θα το υποθέσω γιατί απ'όσα είπες δε φαίνεται να διαθέτεις κρίση. Αλήθεια  ξέρεις ότι πχ σε έναν που δεν πλήρωνε τους υπαλλήλους του κι έστειλε και στα δικαστήρια έναν υπάλληλο που ύψωσε κεφάλι κάποιοι άλλοι άσχετοι με την επιχείρηση πήγαν εκεί για συμπαράσταση; Ημουν κι εγώ εκεί. Θα πήγαινες να διαμαρτυρηθείς γιατί κάποιος άλλος υπάλληλος (συμπολίτης σου) αδικείται; Δε σε έχω ικανό. Τέλος πάντων απ'ό,τι φαίνεται χαμόγελα εσύ θα εισπράττεις μόνο αν τα σκας, όπως έγινε με την τηλεορασάρα των 1500. Τέλος πάντων σε καλή μεριά η τηλεορασάρα. Ασχετο αν δίπλα πεινάνε.

Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!