tromaktiko: Απάντηση: Διακοπές στο Μεγανήσι

Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

Απάντηση: Διακοπές στο Μεγανήσι



Θα ήθελα να απαντήσω στο άρθρο του αγαπητού αναγνώστη γιατί διαφωνώ σε κάποια σημεία...(αφορά: http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/08/blog-post_2989.html)
Καταρχάς δεν υπάρχουν 1-2 παραλίες για μπάνιο. Ενδεικτικά αναφέρω κάποιες που μου έρχονται τώρα στο μυαλό: Σπήλια, Λιμονάρι, Φανάρι, Ελιά, Πασουμάκι, Αμπελάκι, Μακρυά Πούντα, Αγ. Ιωάννης, Χερνιάδες. Όλες προσβάσιμες με αυτοκίνητο. Δε χρειάζονται ακροβατικά ή δεξιότητες κασκαντέρ. Επίσης, ενοικιάζονται βαρκάκια στο Βαθύ και στο Σπαρτοχωρι (2 από τα 3 χωριά του νησιού) όπου μπορεί κανείς να πάει και σε παραλίες που δεν υπάρχει πρόσβαση με αυτοκίνητο. Δε χρειάζονται και πάλι ιδιαίτερες ικανότητες ή δίπλωμα για να οδηγήσει κανείς τα εν λόγω βαρκάκια. Στις παραλίες που ανέφερα παραπάνω μπορεί να κάνει κανείς μπάνιο χωρίς να τον εμποδίζουν κότερα και σκάφη.

Στο Σπαρτοχώρι, το κρουασάν φέτος έκανε από 30 έως 60 λεπτά (τουλαχιστον στα mini market που πήγαινα εγώ). Τώρα, δεν έχω λόγο να θεωρήσω ανακριβή τα σχόλια του αναγνώστη. Κερδοσκόποι υπάρχουν παντού. Αν πράγματι κάποιοι προσπάθησαν να πουλήσουν 9 ευρώ τις πατάτες τότε καλώς γίνεται η καταγγελία. Αλλά πιστεύω ότι σε οποιοδήποτε μέρος ο τουρίστας πρέπει να έχει το νου του για κερδοσκόπους. Από την άλλη δύσκολα θα πάει κανείς σε παρόμοιους προορισμούς και θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει 4 μερίδες ψάρια ολόφρεσκα, σαλάτα, κρασιά και συνοδευτικά (καλαμαράκια, σαγανάκι, τζατζίκι, πατάτες) με 50 ευρώ (μέση τιμή). Για τον καφέ θα συμφωνήσω. Έκανε 2.5 ευρώ (espresso freddo) και τον θεωρώ ακριβό για επαρχία. Τέλος, ποντίκια στο νησί δεν έχει τύχει να δω. (Τουλάχιστον μέσα σε οικισμούς, κοντά σε ταβέρνες κλπ.)

Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!