tromaktiko: Αναλγησία του ΟΓΑ για καρδιοπαθή

Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

Αναλγησία του ΟΓΑ για καρδιοπαθή



Μπορεί οι κυβερνητικοί φωστήρες μας, να στοιχηματίζουν ότι επιτέλους η κρατική μηχανή θα λειτουργήσει όμως τα γεγονότα άλλα δείχνουν. Το λόγου το αληθές καταδεικνύει, σύμφωνα με πληροφορίες του kentrinews.gr, η περίπτωση ανάπηρου ασφαλισμένου του ΟΓΑ (καρδιοπαθή με αλλεπάλληλα μπαι – πας) ο οποίος κλήθηκε από την αρμόδια επιτροπή του ΙΚΑ να επανεξεταστεί ώστε να συνεχίζει να του χορηγείται από τον ΟΓΑ το επίδομα αναπηρίας που λάμβανε. Σα να υπάρχει η περίπτωση δηλαδή η καρδιά του ανθρώπου να επανέλθει στην αρχική υγιή κατάστασή της και αυτός να πρέπει να πάψει να λαμβάνει το επίδομα. Τέλος πάντως, ο άνθρωπος πήγε στην επιτροπή, διαπιστώθηκε ηα αναπηρία του και τον Ιούνιο του εστάλη από τον ΟΓΑ επιστολή με την οποία ενημερωνόταν ότι στις 30 Ιουλίου θα πιστωνόταν στον τραπεζικό λογαριασμό του τα ποσά των επιδομάτων από το Μάρτιο – οπότε είχε διακοπεί η χορήγησή τους για να υπάρξει η νέα έγκριση από την αρμόδια επιτροπή του ΙΚΑ.

Πήγαν οι άνθρωποι τη Δευτέρα 1η Αυγούστου στην τράπεζα να πάρουν τα χρήματα, αφού μάλιστα με αυτά ζούσαν. Μόνο που είχαν μπει μόνον 2 ευρώ!!! Αυτά έκρινε η Διεύθυνση Πληρωμών του ΟΓΑ ότι έπρεπε να πιστωθούν στο λογαριασμό του ανάπηρου δικαιούχου αντί των επιδομάτων του Μαρτίου, του Απριλίου, του Μαΐου, του Ιουνίου και του Ιουλίου!

Άρχισαν τα τηλέφωνα οι άνθρωποι και οι αρμόδιοι του ΟΓΑ δικαιολογήθηκαν ότι υπήρξε ένα μηχανογραφικό πρόβλημα και τα χρήματα θα πιστωθούν τον Σεπτέμβριο. Μέχρι τότε βέβαια ουδείς ανευθυνο-υπεύθυνος αναρωτήθηκε πώς θα ζει ο συγκεκριμένος καρδιοπαθής.

Αν βέβαια οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι που είναι υπεύθυνοι για το… μηχανογραφικό λάθος δεν λάβουν το μισθό τους για ένα δεκαπενθήμερο θα επαναστατήσουν και δικαίως θα κάνουν λόγο για ανάλγητο κράτος που δε σέβεται τους εργαζόμενους του. Αυτοί όμως απλά – και ελαφρά τη καρδία – μετέθεσαν μια πληρωμή ζωής για τον επόμενο μήνα.
http://www.kentrinews.gr/
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!