tromaktiko: Β. Αγγουράς:Λειτουργώ ως επαγγελματίας της υγείας και όχι ως πολιτικό ανδρείκελο ή φερέφωνο

Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Β. Αγγουράς:Λειτουργώ ως επαγγελματίας της υγείας και όχι ως πολιτικό ανδρείκελο ή φερέφωνο



"Δεν έχω γραπωθεί σε καμιά θέση...Είμαι εδώ για να βοηθήσω το ΕΣΥ...Δεν υπακούω σε εντολές εξωνοσοκομειακών κύκλων...."... Πολεμήθηκε λυσσαλέα τον τελευταίο καιρό και κάποιοι έλεγαν ότι τελείωσαν τα ψωμιά του στο νοσοκομείο της Λαμίας. Ο Υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος όμως είχε αντίθετη άποψη και όχι μόνο δεν τον καρατόμησε, αλλά τον αναβάθμισε αναθέτοντάς του την συν διοίκηση 3 νοσοκομείων.(Λαμίας - Άμφισσας - Καρπενησίου). Είναι ένα δύσκολο εγχείρημα και ταυτόχρονα μια νέα πρόκληση.

Ο Βασίλης Αγγουράς μίλησε στο LR και για τα νέα του καθήκοντα, αλλά και για τον πόλεμο που δέχθηκε με σκληρή γλώσσα, τονίζοντας ότι αναγνωρίζει τα λάθη του και ότι είναι ανοιχτός στην καλοπροαίρετη κριτική, ωστόσο ξεκαθαρίζει ότι θα συνεχίσει να λειτουργεί ως επαγγελματίας της υγείας και όχι ως πολιτικό ανδρείκελο ή φερέφωνο.

Διαβάστε τι δήλωσε:
"Αισθάνομαι αφενός μεγάλη χαρά και ικανοποίηση για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε ο Υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος με την ανάθεση της Διοίκησης του Νοσοκομειακού Συγκροτήματος Λαμίας - Άμφισσας - Καρπενησίου, ενός δύσκολου εγχειρήματος καθώς δεν υπάρχει παρόμοια συνένωση στην υπόλοιπη Ελλάδα, δηλαδή η κοινή διοίκηση τριών νοσοκομείων από τρεις διαφορετικούς νομούς. Από την άλλη, αυτό και μόνο το γεγονός υποδηλώνει και την τεράστια ευθύνη που αισθάνομαι για την ομαλή, λειτουργική και ορθολογική συνδιοίκηση των τριών ιδρυμάτων χωρίς να διακυβευτεί η ποιότητα παροχής των υπηρεσιών που προσφέρουν, αλλά αν είναι δυνατόν, στις παρούσες συγκυρίες, να βελτιωθεί και να ενισχυθεί. Αυτός είναι άλλωστε και ο απώτερος σκοπός των συνενώσεων των δυνάμεων του ΕΣΥ που σχεδίασε ο Υπουργός και οι συνεργάτες του. Η ορθολογική διαχείριση των πόρων με την ταυτόχρονη εδραίωση και βελτίωση της ποιότητας.  Σχετικά με τα όσα γράφτηκαν ή ειπώθηκαν τελευταία για κινήσεις που έγιναν με σκοπό την αποδέσμευση μου από τα καθήκοντα μου θα ήθελα να πω τα εξής:

Πρώτον, δεν βρίσκομαι σε αυτήν την θέση για τα προνόμια που προσφέρει αλλά για να βοηθήσω το ΕΣΥ, με βάση την εμπειρία μου στον χώρο της υγείας, σε μια δύσκολη συγκυρία. Δεν έχω γραπωθεί σε καμιά θέση για να βγάλω μεροκάματο, όπως έχει ειπωθεί. Δουλειά έχω στην Αθήνα, ιδιαίτερα αξιόλογη θα έλεγα, και η θέση μου με περιμένει να επιστρέψω.

Δεύτερον, παραδέχομαι ότι έχω κάνει και λάθη, φροντίζω όμως να κάνω τις απαραίτητες κινήσεις για να διορθωθούν, ακούγοντας πάντα την καλοπροαίρετη κριτική. Αν μου χρεώνονται ως λάθη τα οποία μάλιστα πρέπει να επιφέρουν την καρατόμηση μου, η άρνηση μου να υπακούσω σε εντολές εξωνοσοκομειακών κύκλων και η προσωπική ανάληψη του κόστους των αποφάσεων μου όταν αυτές δεν αρέσουν σε κάποιους, τότε οφείλω να πω ότι θα συνεχίσω με τον ίδιο τρόπο καθώς έχω μάθει να σκέφτομαι και να λειτουργώ ως επαγγελματίας της υγείας και όχι ως πολιτικό ανδρείκελο ή φερέφωνο."
LamiaReport.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!