tromaktiko: Και το σπέρμα έχει το ΦΠΑ του

Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

Και το σπέρμα έχει το ΦΠΑ του



Δεν ισχύει η πληροφορία ότι το σπέρμα επιβαρύνεται με ΦΠΑ. Απαγορεύεται παγκοσμίως η επιβάρυνση με τέλη εκτελώνησης ή...
οποιασδήποτε μορφής φόρο η δωρεά τμημάτων του ανθρωπίνου σώματος. Ούτε στην Ελλάδα μπαίνει ΦΠΑ στη δωρεά σπέρματος. Όποιος το κάνει παρανομεί!
Επίσης, η αγορά ή πώληση σπέρματος απαγορεύεται παγκοσμίως. Ο δότης απαγορεύεται να πληρώνεται για να δώσει σπέρμα. Προβλέπεται μόνο μια αποζημίωση για τα έξοδα μετακίνησης, διαμονής ή για τη ζημιά που είχε στην εργασία του (π.χ. την πώληση που έχασε ένας ελ. επαγγελματίας, την άδεια που΄χρεώθηκε ένας μισθωτός). Το ποσό της αποζημίωσης δεν μπορεί να ξεπεράσει τα 300ευρώ συνολικά στο τέλος της διαδικασίας, η οποία διαρκεί 1-1,5 έτος, γιατί τους πρώτους μήνες θα γίνει μια σειρά από ιατρικούς ελέγχους, μετά ο δότης θα δόσει κάποιες δόσεις ανα τακ! τά χρονικά διαστήματα και 6 μήνες μετά την τελευταία δόση, θα επαναληφθούν κάποιες από τις ιατρικές εξετάσεις για να διαπιστωθεί ότι ο δότης παραμένει υγιής. Τότε, μετά από 1-1,5 έτος θα αποζημειωθεί. Επομένως τα 300ευρώ δεν μπορούν να αποτελέσουν οικονομικό κίνητρο για την προσφορά του.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!