tromaktiko: Σχετικά με Έλληνες φοιτητές εσωτερικού-εξωτερικού

Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

Σχετικά με Έλληνες φοιτητές εσωτερικού-εξωτερικού



Aγαπητοί αναγνώστες, διαβάζω αρκετά σχόλια για τους Έλληνες φοιτητές εξωτερικού, από Έλληνες φοιτητές εσωτερικού οι οποίοι δυστυχώς για αυτούς βγάζουν συμπεράσματα χωρίς να γνωρίζουν πραγματικές συνθήκες σπουδών στο εξωτερικό . Για να γίνω πιο σαφής , να αναφερθώ στις ιατρικές σχολές δημόσιων πανεπιστημίων της Ιταλίας καταρχάς: Η εισαγωγή γίνεται  κατόπιν εξετάσεων στα ίσια με τους Ιταλούς υποψηφίους και μάλιστα με μεγάλη δυσκολία για τους Έλληνες ειδικά στο μάθημα της κουλτούρας κάτι αντίστοιχο με την έκθεση ιδεών την δικής μας. Να πάμε παρακάτω τώρα  σε ότι αφορά την παρακολούθηση των μαθημάτων και τις εξετάσεις αυτών, η παρακολούθηση είναι υποχρεωτική και όχι υποχρεωτικό τάβλι και συνδικαλιστική ζύμωση στις καφετέριες της πανεπιστημιούπολης ....Ας έρθουμε τώρα και στις εξετάσεις. Εδώ αγαπητοί μου δεν ισχύει το ταλληρακι και περάσαμε το μάθημα είτε με αντιγραφή η γιατί ο εκπρόσωπος της συνδικαλιστικής παράταξης μας , μας έδωσε τα θέματα. Στην Ιταλία βάση  δεν υπάρχει , κάποτε ήταν το δέκα οκτώ , με την δυνατότητα του καθηγητή εφόσον είχε ενημερώσει τους φοιτητές να το κάνει 24 η 26 , όπως αυτός πίστευε ότι ήταν καλύτερα, άριστα εννοείτε  είναι το τριάντα .. Σήμερα για την αναβάθμιση των πτυχίων η βάση έχει καταργηθεί . Υπάρχει πλέον ο χρυσός κανόνας των επαρκών γνώσεων , δηλαδή περνάς από ιερά εξέταση στο αμφιθέατρο  από δυο έως τρεις βοηθούς απαντάς σε όλες τις ερωτήσεις , πιθανόν τριάντα με σαράντα ερωτήσεις και μετά σε βουτάει και ο καθηγητής και σου κάνει όσες θέλει για να διαπιστώσει το επίπεδο γνώσεων σου γιατί όπως σου εξηγεί όταν σε κόβει για μια ερώτηση λάθος, έχεις να κάνεις με ανθρώπους και τα λάθη δεν συγχωρούνται . Δεν θα γίνεις μηχανικός αυτοκινήτων , ο νοών νοειτω..... Αν είσαι και τυχερός και το μάθημα το δίνεις και γραπτά και προφορικά , κύριου έτσι και δεν περάσεις τα προφορικά έχασες  και τα γραπτά γιατί οι κουτόφραγκοι όπως τους αποκαλείται ,δεν είναι χαζοί , έχουν ασφαλιστική δικλίδα ότι πιθανόν  στα γραπτά να αντέγραψες οπότε χάνεις και τα γραπτά έτσι και δεν περάσεις τα προφορικά .....Πάμε τώρα στο ότι πληρώνεις και παίρνεις μαθήματα στην Ιταλία .Ελάτε  πέστε μου και μένα ρε παιδιά ποιος τα παίρνει να πάω να του τα δώσω να καθαρίσω; Όσο για το ότι όποιος έχει λεφτά στέλνει το παιδί του στο  εξωτερικό και μπαίνει σε όποια σχολή θέλει , έχω να πω το εξης .. 

Εαν εσείς στην καλύτερη είσαστε τυχεροί και έπιασε  το φροντιστήριο τα θέματα και μπήκατε δεν σημαίνει ότι είσαστε και οι μαθηταραδες, γιατί μπορεί το φροντιστήριο να τα ακούμπησε και να πήρε τα θέματα , στην Ελλαδα  ζούμε κύριοι .. δεν μπορεί τα παιδιά της επαρχίας να είναι πάντα πιο έξυπνα και πιο διαβαστερα και να μπαίνουν όπου  θέλουν , σε αντίθεση με τα παιδιά της Αθήνας η του Πειραιά ... Αφήστε τα παραμυθια ολοι εδω ζουμε ..... Και παμε τωρα στο κοστος σπουδων για τους "ειδικούς"...Λοιπόν: δεν μπορεί να νοικιαζεις γκαρσονιέρα, στην Τρίπολη , στην Κρήτη, στο Μεσολογγι , στις Σερρες τυχαια τα ονοματα, χωρις επιπλα και να θελουν οι 300-400 ευρώ  και να ζει ολη η επαρχια εις βαρος των γονιων της Αθηνας και του Πειραια και να εκμεταλευονται την θεληση τους για την βελτιωση του πνευματικου επιπεδου των παιδιων τους .... Όταν στην Ιταλία σε αντιστοιχες κομωπολεις το ενοίκιο  σε επιπλωμενο διαμερισμα 80--100 μ2 ειναι απο 200-300 τον μηνα .... Ένα αλλο θεμα το οποιο θα πρεπει να σας προβληματισει  ειναι γιατι ενω το 50 % του ελληνικου πληθυσμου κατοικεί στο λεκανοπεδιο, δεν υπαρχουν και το αντιστοιχο 50 %  των σχολων στο λεκανοπεδιο ... Άσε μην στοιβετε το μυαλουδακι σας οι βουλευτες του χωριου σας ξέρουν καλυτερα την απαντηση ...οσο για το επιπεδο των πτυχιων των ελληνικων πανεπιστιμιων  το γνωριζετε καλυτερα εσεις που τελειωσατε στα ελληνικα πανεπιστιμια και μετα τρεχετε για να παρετε master από πανεπιστημια της Αγγλιας .... και μαλιστα ιδιωτικα τα περισσοτερα ειδικα στα οικονομικα ......Αφηστε λοιπον τα παραμυθια και ασχολειθητε με τα πραγματικα προβληματα σας--μας ,ητοι ευρωπαιοι πολιτες  να αμοιβεστε με 592 ευρω τον μηνα , ενω οι συναδελφοι σας στην ευρωπη γελανε με τα χαλια μας .....Οι μισθοι τους και οι ευκαιριες τους καμμια σχεση με τις δικιες μας ... ! Ένας υποψήφιος ελληνας οικονομικος μετανάστης!

ΥΓ:: Κάποιος αναφερθηκε απαξιωτικα για το πανεπιστήμιο της l'aqouila ,εχω να πω σε αυτόν οτι ειναι ένα απο τα παλαιοτερα και σε πολυ υψηλη θεση σε αξιολόγηση πανεπιστήμιο της Ιταλίας , η ιατρικη του σχολη είναι απο τις πιο δυσκολες στην ιταλια , η καρδιοχειρουργικη της κλινική δουλευει με ρομποτικη , ονειρο μακρινό για τις Ελληνικές σχολες ακομη .. Η οφθαλμολογικη κλινικη ειναι βασικο κεντρο έρευνας της οφθαλμολογικης στην Ιταλία ,εκει εχει εδρα το πανεπιστήμιο τηλεπικοινωνιων της Τelecom Ιtalia ,έχει μονον 35.000 κατοικους αλλα αμα δεις το πανεπιστημιακό νοσοκομείο θα ριξεις βουτια απο το μπαλκόνι της μαιζονετας σου...Έχει δυο εργοστασια υψηλης τεχνολογίας στα οποια απασχολει στο ενα 2.500 εργαζομενους , στο άλλο, άλλους 2.000 εργαζομενους, εχει τρεις φαρμακευτικες εταιρείες με εδρα την πολη της L'aqouila. Λοιπόν, καλό θα ειναι να μην εκφραζουμε αποψεις-γνωμες- κανουμε τοποθετησεις χωρις να γνωριζουμε την πραγματικότητα! 

Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!