tromaktiko: Επιστρέφουν στην Ελλάδα για να τιμωρηθούν δύο αξιωματικοί του ΓΕΕΦ

Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Επιστρέφουν στην Ελλάδα για να τιμωρηθούν δύο αξιωματικοί του ΓΕΕΦ



Δύο ανώτεροι αξιωματικοί απομακρύνονται από το ΓΕΕΦ λόγω της εμπλοκής τους στην υπόθεση της φονικής έκρηξης στο Μαρί.
Πρόκειται για το διευθυντή και τον υποδιευθυντή του γραφείου του αρχηγού ΓΕΕΦ, συνταγματάρχη Βασίλη Μαϊμαρίδη και αντισυνταγματάρχη Χρήστο Καραγκούνη, αντίστοιχα.

Επειδή πρόκειται για αξιωματικούς των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, αναμένεται η ανάκληση της απόσπασης τους στην Κύπρο και η αυστηρή τιμωρία τους από το ΓΕΕΘΑ, στο οποίο υπάγονται.

Πέραν της πειθαρχικής δίωξης, οι δυο αξιωματικοί διώκονται ποινικά για αδικήματα που αφορούν παρεμπόδιση της αστυνομικής έρευνας, συνωμοσία και αμέλεια καθήκοντος.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι δυο τους δεν κοινοποίησαν στον υπουργό Άμυνας, παρά τις οδηγίες που έλαβαν από τον τέως Αρχηγό, την έκθεση ασφάλειας που ετοίμασε στις 7/7/2011, μόλις τέσσερις ημέρες πριν την τραγωδία, ο υποδιοικητής ΙΙΙ ΤΑΞΥΠ συνταγματάρχης (ΥΠ) Γεώργιος Γεωργιάδης και αναφερόταν στο εξογκωμένο εμπορευματοκιβώτιο στο οποίο έγινε εσωτερική έκρηξη.

Μετά την τραγωδία, οι δυο τους, επιχείρησαν να καταθέσουν το έγγραφο στο αρχείο του ΓΕΕΦ, με προγενέστερη ημερομηνία για να καλύψουν το ατόπημά τους.

Ο τρίτος που αναμένεται να μετακινηθεί και διώκεται πειθαρχικά και ποινικά είναι ο αρχικελευστής Κυριάκος Κυριάκου, ο οποίος υπηρετεί σε παρατηρητήριο, κοντά στη Ναυτική Βάση. Παραδέχθηκε ότι είπε ψέματα στους ανακριτές τόσο για τη δήθεν συνάντηση που είχε δύο ημέρες πριν τη φονική έκρηξη με τον μακαρίτη διοικητή του Ναυτικού, πλοίαρχο Ανδρέα Ιωαννίδη, καθώς και για το ότι, παραμονές της έκρηξης προκλήθηκε φωτιά στα εμπορευματοκιβώτια, η οποία και κατασβέστηκε. Κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ. Για τον αρχικελευστή αποφασίστηκε ότι δεν δικαιολογείται η διαθεσιμότητα του, διότι, η υπόθεση εναντίον του, που αφορά παροχή ψευδών πληροφοριών, έχει διερευνηθεί και πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης.

Στο μεταξύ, πρόσβαση στα έγγραφα που συνέλεξε ο κ. Πολυβίου θα έχουν από αύριο και για ένα 24ωρο, οι δικηγόροι των συγγενών των θυμάτων, μόνο για να τα επιθεωρήσουν.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!