tromaktiko: Δόντια και πυρετός δεν πάνε πάντα μαζί

Σάββατο 20 Αυγούστου 2011

Δόντια και πυρετός δεν πάνε πάντα μαζί



Και ήρθε ο καιρός να βγάλει δοντάκια! Αυτές οι μέρες αποτελούν το φόβο και τον τρόμο των γονιών αφού οι περισσότεροι περιμένουν…
τα χειρότερα! Πυρετός, γκρίνιες, κλάματα, ατονία, απώλεια όρεξης κλπ. Τι από όλα αυτά όμως ισχύει;
Σύμφωνα με νέες έρευνες, τα μωρά που βγάζουν δοντάκια, δεν είναι απαραίτητο να έχουν και πυρετό. Γι’ αυτό το λόγο, οι γονείς θα πρέπει σε περίπτωση εμφάνισης αυτού του συμπτώματος, να εξετάσουν πρώτα όλες τις άλλες πιθανές περιπτώσεις που μπορεί να παρουσιάσουν πυρετό, πριν ακόμα καταλήξουν ότι αυτός οφείλεται στην ανατολή των δοντιών του παιδιού.
Τα συμπτώματα που εμφανίζει πάντα ένα μωράκι όταν ξεκινούν να βγαίνουν τα δοντάκια του, είναι η ευερεθιστότητα, η αυξημένη σιελόρροια, η ρινική καταρροή και η απώλεια όρεξης. Ο πυρετός φαίνεται να μην είναι πάντα παρόν, όπως και η διάρροια!
Ωστόσο, για να ηρεμήσει λίγο από αυτή την επίπονη και βασανιστική –κατά τα άλλα απαραίτητη- διαδικασία το μωρό, είναι καλύτερο να μη γίνεται χρήση των τζελ που κυκλοφορούν στο εμπόριο, μια και υπάρχει ο κίνδυνος τοξικότητας.
Αντ’ αυτού, μπορεί να δοθεί στο μωρό, μια κρύα πετσέτα ή ένας κρύος κρίκος (που μπορεί να αγοραστεί από μαγαζί με παιδικά είδη) για να μασήσει και να ανακουφιστεί λίγο από τον πόνο. Δυστυχώς δεν υπάρχουν μαγικές συνταγές για να απαλύνει κανείς την επίπονη αυτή διαδικασία για το παιδί. Χρειάζεται απλώς υπομονή!
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!