tromaktiko: Χανιά: Διαγωνισμός-σκάνδαλο για τη δημ. αστυνομία

Τρίτη 16 Αυγούστου 2011

Χανιά: Διαγωνισμός-σκάνδαλο για τη δημ. αστυνομία



Ούτε τα προσχήματα δεν κράτησε η δημοτική Αρχή Χανίων σε διαγωνισμό που αφορούσε στην προμήθεια φορητών υπολογιστών χειρός (PDAs) και φορητών εκτυπωτών για τη Δημοτική Αστυνομία Χανίων.
Τον κατακύρωσε σε εταιρεία η οποία απορρίφθηκε από την αρμόδια επιτροπή αξιολόγησης, ενώ παράλληλα δήλωσε ψευδώς ότι τηρούσε τις προϋποθέσεις (!), αποδεικνύοντας ότι -παρά τη μεταρρύθμιση του «Καλλικράτη» και τις εξαγγελίες για διαφάνεια- σε πολλές περιπτώσεις στην Αυτοδιοίκηση εξακολουθούν να παραμένουν ενεργές εστίες αδιαφάνειας, πελατειακών σχέσεων και διαφθοράς (;). Πόσω μάλλον που, σε μια εποχή πλήρους απαξίωσης της πολίτικης, αυτά συμβαίνουν σε ένα δήμο στον όποιο επικεφαλής είναι ένας πρώην υπουργός και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, ο Μανώλης Σκουλάκης.

Συγκεκριμένα, όπως καταγγέλλουν -μεταξύ άλλων- σε ένσταση τους οι εταιρείες ECS ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ και Ασύρματες Τεχνολογίες ΕΠΕ - WIRELESS TECH LTD (υπερεργολάβος), αφήνοντας ουσιαστικά πολλά ερωτηματικά για τη στάση του δημάρχου, ερωτηματικά που τον εκθέτουν πολιτικά:

α) στην απόφαση της επιτροπής αξιολόγησης, που παρά το ότι κρίνει πως η «ΚΟΤΣΙΦΑΚΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ» δεν πληροί τις τεχνικές προδιαγραφές, εντούτοις, την κατακυρώνει ως ανάδοχο, με το δήμαρχο Μανώλη Σκουλάκη να την αποδέχεται, καταργώντας ουσιαστικά κάθε νομιμότητα, και

β) στη ψευδή βεβαίωση της αναδόχου εταιρείας ότι έχει εγκαταστήσει παρόμοιο σύστημα στους δήμους Πλατανιάς και Κισσάμου· στο σημείο αυτό ερωτηματικά προκαλεί η στάση της επιτροπής αξιολόγησης και της διοίκησης του δήμου που δεν ήλεγξαν την εγκυρότητα της βεβαίωσης, έστω με ένα τυπικό τηλεφώνημα προς τους δύο δήμους του νομού Χανίων.

Πιο αναλυτικά, οι εταιρείες ECS ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ και Ασύρματες Τεχνολογίες ΕΠΕ - WIRELESS TECH LTD κατέθεσαν ένσταση κατά της από 5/8/2011 απόφασης της επιτροπής διενέργειας-αξιολόγησης διαγωνισμών του Δήμου Χανίων, καταγγέλλοντάς την «ως παράνομη και αδικαιολόγητη με βάση τη διακήρυξη και την εθνική και κοινοτική νομοθεσία, και κατά παράβαση της αρχής της ισότητας, αντικειμενικότητας και αμεροληψίας», ζητώντας να αναδειχθούν αυτές ανάδοχος του διαγωνισμού.

Στην ένσταση, οι ECS ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ και Ασύρματες Τεχνολογίες ΕΠΕ - WIRELESS TECH LTD αμφισβητούν την ορθή κρίση της επιτροπής, την οποία «παρανόμως και αδικαιολογήτως διατηρεί η αναθέτουσα Αρχή (σ.σ.: Δήμος Χανίων) σε ισχύ».

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνουν:

Η ανάδοχος εταιρεία δεν πληροί τις τεχνικές προδιαγραφές.

Όπως αναφέρουν στην ένστασή τους οι ECS ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ και Ασύρματες Τεχνολογίες, «την 8-8-2011 μας κοινοποιήθηκε η απόφαση της επιτροπής διενέργειας αξιολόγησης διαγωνισμών (απόφαση ΔΣ 19/2011 και 92/2011) της αναθέτουσας Αρχής του διαγωνισμού.

»Σύμφωνα με την απόφαση αυτή, παρόλο που η τεχνική προσφορά της "ΚΟΤΣΙΦΑΚΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ" 'δεν πληροί τις τεχνικές προδιαγραφές (σύμφωνα με τον πίνακα συμμόρφωσης)' (όπως αναφέρεται ρητά στην έκθεση της επιτροπής), προκρίθηκε στη φάση ανοίγματος των οικονομικών προσφορών, κατά παράβαση της διακήρυξης και της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας».

Σύμφωνα με την τεχνική έκθεση της διακήρυξης, όποια εταιρεία δεν τηρούσε τις τεχνικές προδιαγραφές που απαιτούνταν θα αποκλειόταν από το διαγωνισμό. Κάτι, όμως, που δεν έγινε για την «ΚΟΤΣΙΦΑΚΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ», όπως λένε οι ECS ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ και Ασύρματες Επικοινωνίες, και αυτό παρά το ότι η μειοδότρια εταιρεία «έχει απαντήσει ρητά στην τεχνική της προσφορά ότι δεν τις πληροί»...
http://www.aftodioikisi.gr/

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!