tromaktiko: Ανοικτή επιστολή προς την Γερμανίδα Καγκελάριο κυρία Άγκελα Μέρκελ

Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Ανοικτή επιστολή προς την Γερμανίδα Καγκελάριο κυρία Άγκελα Μέρκελ



του Νίκου Μάρτη
Με αφορμή την πρόσφατη βαλκανική περιοδεία της Γερμανίδας Καγκελαρίου, κατά την οποία σε συνέντευξή της στην κροατική τηλεόραση αναφέρθηκε...
στην ΠΓΔΜ ως ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, θα ήθελα να την παρακαλέσω να λάβει υπ’ όψιν της τα ακόλουθα.

Ο αείμνηστος Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής, μιλώντας προ ετών στη Θεσσαλονίκη, τόνισε ότι «Μία Μακεδονία υπάρχει και αυτή είναι Ελληνική»

Ο Καθηγητής Ιστορίας του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης κ. Ρόμπιν Φολ, επ’ ευκαιρία της εν εξελίξει εκθέσεως στο εκεί Μουσείο Ashmolean, με τίτλο «Από τον Ηρακλή στον Μέγα Αλέξανδρο», τόνισε σε επίσημη συνέντευξή του, ότι όσοι ονομάζουν την ΠΓΔΜ Μακεδονία, είναι ανιστόρητοι.

Ελέχθη επίσης, ότι εάν ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ κ. Τζώρτζ Μπους ο νεότερος, έβλεπε την προαναφερόμενη Έκθεση, θα εντρέπετο που ονόμασε την ΠΓΔΜ ως Μακεδονία. Αλλά ο Αμερικανός Πρόεδρος δεν είναι Ιστορικός ούτε Αρχαιολόγος και ενδεχομένως παρασύρθηκε από κακούς συμβούλους.

Οι 15 ηγέτες της Ε.Ε. τον Ιούνιο του 1992 σε συνδιάσκεψη κορυφής στη Λισσαβώνα, αποφάσισαν ομόφωνα να αναγνωρίσουν την ΠΓΔΜ, υπό την προϋπόθεση ότι η ονομασία της δεν θα περιελάμβανε τη λέξη Μακεδονία. Το θέμα είχε τότε εγερθεί από τον Μακεδόνα Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Καραμανλή, ο οποίος τόνιζε στην από 3-1-1992 συναφή επιστολή του ότι:

· Η αναγνώριση της αυτοαποκαλούμενης «Δημοκρατίας της Μακεδονίας» έχει θεμελιώδη σημασία γιά την Ελλάδα, κάτι το οποίο γνωρίζω καλύτερα από κάθε άλλο, διότι είμαι ο ίδιος μακεδόνας.

· Η Δημοκρατία αυτή ούτε εθνολογικά, ούτε ιστορικά έχει δικαίωμα να ονομάζεται Μακεδονία. Η εθνολογική σύνθεσή της αποτελείται κυρίως από Αλβανούς, Τούρκους, Σλάβους και Αθίγγανους, που ουδεμία σχέση έχουν με τους Μακεδόνες

Είναι αδιανόητο, τόσα χρόνια μετά τη λήξη του Ψυχρού Πολέμου, να δίδεται ιστορική νομιμοποίηση στις σκοπιμότητες του Στάλιν και του Τίτο, οποίοι ονόμασαν την Νότια Γιουγκοσλαβία ως Μακεδονία, γιά να εξυπηρετήσουν βλέψεις εξόδου στο Αιγαίο και αποσπάσεως της Μακεδονίας από την Ελλάδα.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!