tromaktiko: Γυρνάω πίσω

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Γυρνάω πίσω



Γυρνάω πίσω....φεύγω από την πόλη....το καυσαέριο, την πολυκοσμία, την ανεργία.
Γυρνάω πίσω....στο νησί μου....στον τόπο μου....στο χωριό μου.

Ξεχειλίζει η Αθήνα. Η μισή Ελλάδα εκεί είναι πλέον. Το ίδιο και στις άλλες μεγάλες πόλεις.....χαμός.

Άφησε τα όλα. Πήγενε πίσω. Εκεί που οι γονείς σου μεγάλωσαν. Δες τι λείπει από εκεί. Σκέψου τι μπορείς να κάνεις.....βοήθησε τον τόπο σου να αναπτυχθεί.
Το οτι έχεις σπουδάσει δεν σημάνει οτι είναι υποτιμητικό να κάνεις κάτι απλό......ρίξε τον εγωισμό σου.

Γυρνάω πίσω....ανοίγω ένα φαρμακείο για αγροτικά ζώα και με τις οικονομίες μου παίρνω 30 αιγοπρόβατα, 3-4 μελίσσια, κάνω και ένα κτήμα με λαχανικά και αμπέλια. Έχω και δύο κτήματα με ελιές που μου άφησε ο πατέρας μου. Παράγω δικό μου τυρί, δικό μου μέλι, το δικό μου λάδι, τις δικές μου ελιές, το δικό μου κρασί και τα πουλάω. Φτωχός δεν είμαι. Βγάζω όσα χρειάζομαι. Δεν είναι ανάγκη ο καθένας στην

Στην πόλη πηγαίνω συχνά. Είτε για δουλειές είτε για να διασκεδάσω.

Στο χωριό τους ξέρεις όλους....σε ξέρουν όλοι. Καλοί άνθρωποι....χαμογελαστοί.
Τι πιο ωραίο από το πρωινό ξύπνημα στο χωριό.

Δεν αφήνω το χωριό μου να ερημώσει, δεν ξεχνάω ποιος είμαι, δεν ξεχνάω την διάλεκτο μου και τις παραδώσεις μου. Αυτό δεν σημάνει οτι είμαι αμόρφωτος ή παλιομοδήτης.....σημάνει οτι νοιάζομαι. Τα παιδιά μου θα μεγαλώσουν δίπλα στην φύση. Μαθαίνοντας χίλια δυο πράγματα για αυτή. Μόνα δεν θα είναι.

Επιλέξτε τι να σπουδάσετε όχι μόνο ανάλογα με τι σας αρέσει....αλλά και με το τι έχει δουλειά. Τόοοοοοοοοσα και τόσα επαγγέλματα υπάρχουν. Δείτε τα στην άπειρη λίστα του μηχανογραφικού.
Μην ξεχνάς κάτι σημαντικό.....το κύρος που αποκτάς με το να σε λένε γιατρό, πολιτικό μηχανικό, αρχιτέκτονα κτλ δεν θα σου δώσει να φας.


Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!