tromaktiko: Ανταλλάγματα για τη βοήθεια ζητάει η ΕΚΤ από την Ιταλία

Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

Ανταλλάγματα για τη βοήθεια ζητάει η ΕΚΤ από την Ιταλία



Συγκεκριμένους όρους έχει θέσει στην Ιταλία η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ως αντάλλαγμα για την παροχή υποστήριξης...
αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας Κοριέρε ντε λα Σέρα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, μεταξύ των ανταλλαγμάτων, που διατυπώθηκαν με «μυστική» επιστολή η οποία εστάλη στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, περιλαμβάνονται οι ταχείες ιδιωτικοποιήσεις κυρίως των δημοτικών εταιρειών.
Η επιστολή, χαρακτηρίζεται από την ιταλική εφημερίδα, ως οιονεί πρόγραμμα διακυβέρνησης, φέρει την υπογραφή του  Ζαν Κλοντ Τρισέ και του διαδόχου του, Μάριο Ντράγκι. Μεταξύ άλλων, απαριθμούνται τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν , το χρονοδιάγραμμα για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων ακόμη και τα νομοθετικά εργαλεία που πρέπει να χρησιμοποιηθούν για την επιτάχυνσή τους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, στην απόρρητη επιστολή της, η ΕΚΤ εκτός από την επιτάχυνση της απελευθέρωσης της οικονομίας και την επίσπευση των ιδιωτικοποιήσεων των δημοτικών εταιρειών, κάνει λεπτομερή αναφορά και στην ανάγκη για μεταρρυθμίσεις στην ιταλική αγορά εργασίας. Πιο συγκεκριμένα, με βάση το δημοσίευμα, η επιστολή αναφέρει "λιγότερη αυστηρότητα στις συμβάσεις αόριστης διάρκειας, παρεμβάσεις στη δημόσια απασχόληση, τροποποίηση ενός συστήματος βασισμένου στην ακραία ευελιξία των νέων και των υποαπασχολούμενων έναντι μιας πλήρους προστασίας των άλλων, συμβάσεις εργασίας που να προωθούν την παραγωγικότητα".

Διευκρινήσεις επί του θέματος έχει ζητήσει από την ιταλική κυβέρνηση η αντιπολίτευση της χώρας. "Τι μας ζητούν στ' αλήθεια η ΕΚΤ και οι διεθνείς θεσμοί; Μια κυβέρνηση ανίσχυρη, εντελώς απαξιωμένη και πλέον υπό κηδεμονία οφείλει τουλάχιστον να πει ποια είναι η πραγματική κατάσταση", δήλωσε στους δημοσιογράφους ο επικεφαλής του αριστερού Δημοκρατικού Κόμματος (PD) Πιερλουίτζι Μπερσάνι.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!