tromaktiko: Α. Ανδριανόπουλος: «Δεν τηρούμε τις συμφωνίες με την Τρόικα, με εξαίρεση τους φόρους»

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Α. Ανδριανόπουλος: «Δεν τηρούμε τις συμφωνίες με την Τρόικα, με εξαίρεση τους φόρους»



Δύσκολη, αν όχι χαμένη υπόθεση θεωρεί ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος την κατάσταση στη χώρα μας.Ο πρώην υπουργός μιλώντας στο Briefing News, ανέφερε πως από την σημερινή συνάντηση της Τρόικας με τον Ε. Βενιζέλο, το μόνο που θα μπορούσε να βγει, θα ήταν να μας πουν «άντε στο καλό», καθώς τα χρέη είναι τεράστια, τα χρεολύσια έχουν εκτοξευθεί και η κυβέρνηση δεν έχει κάνει τίποτα, καθώς «δεν τηρούμε τις συμφωνίες, με εξαίρεση κάποιους φόρους και κάποιους συντελεστές. Από εκεί κι έπειτα δεν έχει γίνει κάτι», ανέφερε χαρακτηριστικά. Όσον αφορά στην ιστορία των εγγυήσεων ο Α. Ανδριανόπουλος, θεωρεί πως η κυβέρνηση δεν θα έπρεπε να μπει στην διαδικασία συζήτησης με την Φινλανδία. «Ήταν λάθος. Θα έπρεπε όλα να τα μεταφέρουμε σε επίπεδο ευρωπαϊκό. Η Ευρώπη θα έπρεπε να κάτσει και να κουβεντιάσει. Στην Ευρώπη είναι γνωστό, ότι άλλα λέγονται κι άλλα γίνονται. Για παράδειγμα, η συνθήκη του Μάαστριχτ, απαγορεύει έλλειμμα πάνω από 3% και όλες οι χώρες το έχουν ξεπεράσει. Επίσης, απαγορεύει την διάσωση χώρας που δημοσιονομικά δεν πάει καλά, και εδώ γίνεται προσπάθεια να διασωθούνε - όπως η Ελλάδα. Το ίδιο θα έπρεπε να συμβεί και με τις εγγυήσεις».

Ο πρώην υπουργός, που εργάσθηκε σαν επικεφαλής ομάδας διεθνών ειδικών συμβουλεύοντας την κυβέρνηση της Ρωσικής Ομοσπονδίας σε θέματα Ανταγωνισμού και Απελευθέρωσης των Αγορών, κληθείς να σχολιάσει το… δύσκολο έργο που έχει να διεκπεραιώσει ο κ. Βενιζέλος τόσο σε εσωτερικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ανέφερε πως «σε μια τέτοια οικονομική συνθήκη σίγουρα ρισκάρει πολλά πράγματα. Αυτό είναι σίγουρο». «Κάνει όμως και προσπάθειες να την στηρίξει την πολιτική του καριέρα», ανέφερε ο κ. Ανδριανόπουλος, σχολιάζοντας τις χιλιάδες προσλήψεις που προωθεί η κυβέρνηση, εκτός ΑΣΕΠ. «Αυτή η περίφημη ιστορία με τις μη κυβερνητικές οργανώσεις που θα διορίσουν χιλιάδες κόσμου, αυτό δεν νομίζω ότι είναι μηχανισμός διακινδύνευσης της πολιτικής καριέρας, αλλά μάλλον μηχανισμός στήριξης, γιατί μην ξεχνάτε ότι ο κόσμος στην Ελλάδα, ψηφίζει με βάση τα ρουσφέτια».

Ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος, ο οποίος εξελέγη βουλευτής τόσο και με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας επί πολλά έτη όσο και με το ΠΑΣΟΚ, ως βουλευτής Επικρατείας, ερωτηθείς για το ενδεχόμενο κυβέρνησης συνεργασίας, θεώρησε δύσκολη μια τέτοια συναίνεση, τουλάχιστον πριν τις εκλογές. «Το βλέπω δύσκολο, διότι η Νέα Δημοκρατία με την τακτική της- παρά τις συναινετικές τάσεις που δείχνει τελευταία-δε νομίζω να συναινεί σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Μετά από εκλογική αναμέτρηση πιθανώς να μπορεί να γίνει μια κυβέρνηση συνεργασίας», κατέληξε ο κ Ανδριανόπουλος.
www.briefingnews.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!