tromaktiko: Απάντηση σε: "Περι αύξησης της θητείας"

Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Απάντηση σε: "Περι αύξησης της θητείας"



Αφορά: http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/08/blog-post_8369.html
Ξεκινώντας...
1) Δεν καταλαβαίνω τα περι σπασμένων, η στρατιωτική θητεία είναι Συνταγματική υποχρέωση όλων των Ελλήνων ικανών να φέρουν όπλα για τήν άμυνα τής Πατρίδος.
Ιστορικά σέ όσες συρράξεις που σύρθηκε η Ελλάδα τα 'σπασμένα' πάντα τα πλήρωνε ο απλός Έλληνας που ήταν στο στρατό. Μή ξεχνάμε οτι σήμερα η Ελλάδα και οι Έλληνες είναι εκει που είναι λόγο της θητείας και τής επιστράτευσης και όχι λόγο των ΕΠΟΠ.

2) Δες το 1. Είναι Συνταγματική υποχρέωση κάθε Έλληνα να εκπαιδευτεί στα όπλα για τήν προστασία της Ελλάδος. Η μέιωση της θητείας ήταν επικινδύνη όχι μόνο της μείωσης της αριθμητικής οροφής του στρατεύματος αλλα και λόγο της απώλειας της ικανότητας του μέσου Έλληνα νά εκπαιδευτεί στήν βία.

3) Ειναι για αμυντικούς λόγους κυρίως (και οικονομικούς). Πολύ απλά μονάδες πρώτης γραμμής εχουν πρόβλημα στην στελέχωση τους για την πλήρη επιχειρισιακή τους ετοιμότητα. Μην ξεχνάμε οτι εμεις δέν γειτονεύουμε με Αυστρία, Ελβετιά και Νορβηγια αλλα με την Τουρκία που ευθεως μας απειλεί με πόλεμο με σκοπό το Αιγαίο και τήν Αν.Μεσόγειο.

4) Συγγώμη αλλα βλακείες, με 20% ανεργία που ανεβαίνει δεν θα υπάρξει οικονομικό πρόβλημα απο μερικές χιλιαδες νέων που θα στρατευτούν για τρείς μήνες παραπανω.

5) Έαν σταματήσουν τα χαιδέματα και η αποστολή χρημάτων για εξόδους διασκέδασης οι στρατεύσιμοι δέν θα πεθάνουν, ούτε θα πάθουν κάτι.

6) Δες 3. Όπως είπα εμείς δεν έχουμε τήν πολυτελεια γειτόνων που τηρουν υπογεγραμμένες συμφωνίες και διεθνεις νόμους.

7) Δεν είναι απαξίωση, λεφτά δέν υπάρχουν για να πληρώνονται. Επίσης με εξαίρεση τις ειδικές δυνάμεις, την αεροπορία και το ναυτικό, οι ΕΠΟΠ δέν απέδωσαν τα αναμενόμενα αποτελέσματα όσο αφορά την ετοιμότητα των μονάδων. Δεν λέω οτι οι άλλοι είναι άχρηστοι, αλλά δέν βγήκε όπως το περίμεναν.

8) Όταν υπήρχε το 36μηνο η Ελλάδα ηταν σε επιφυλακή για άμεση κύρηξη πολέμου και χρειαζόταν μεγάλες όροφες οσο αφορά της δυνάμεις τής.

Θα αναφέρω οτι ο στρατός όπως είναι σήμερα δέν προσφέρει τίποτα και η εκπαίδευση είναι γελοία. Οι πεζικάριοι είναι πρόβατα προς σφαγή και καλό είναι όσοι πάνε εκει να προσέχουν οτιδήποτε.

Αποψη μου είναι οτι η θητεία πρέπει να αυξηθεί όχι στους 12 αλλα στους 18 μήνες και να μπούν και οι γυναίκες σε θητεία μικρότερου χρονικού διαστήματος (όπως στο Ισραήλ, ότι και να λέμε για αυτό κανείς δέν του τι μπαίνει στρατιωτικά, όχι σαν και εμάς που και ορισμένοι απο τα βόρεια αρχίζουν τις μαλακίες).

Ένα πράγμα που πρέπει να γίνει απαραιτήτως μαζί με αυτό είναι η εισαγωγή κάποιου είδους αντισταθμιστικών οφελημάτων για τούς στρατευσίμους.

Παλαιοτερα στον στρατό μπορούσε κάποιος να πάρει δίπλωμα οδήγησης, αυτό κατα τήν άποψη μου πρέπει να επιστρέψει και να επεκταθεί και σε διπλώματα για μικρά φορτηγά και μηχανές. Ο στρατός χρειαζεται άτομα που γνωρίζουν οδήγηση, γιατί να μήν τα εκπαιδεύει και μετά αυτή η εκπαίδευση να περνά αναγνωρισμένη πλέον και στήν πολιτική ζωη;

Άλλες ειδικές γνώσεις σίγουρα μπορει να προσφέρει ο στρατός, εάν μετα αυτές οι γνώσεις περάσουν και αναγνωριστούν στήν πολιτική ζωή τοτες ο στρατός απο ένας χαμένος χρόνος για μερικούς, μπορεί να γίνει κάτι χρήσιμο για πολλούς.

Η θητεία επίσης πρέπει να μετρά σαν προυπηρεσία και στα συντάξιμα χρονια, αυτό που γίνεται σήμερα είναι απαράδεκτο.

Υπάρχουν πάρα πολλά που μπορεί ένας καλά οργανωμενος στρατος να προσφέρει στην κοινωνία χωρίς να περάσουμε στις υπερβολές περι χούντας, θέληση και οργάνωση χρειάζονται.

Ένας νέος 23 ετών που πάει στρατό τον Δεκέμβριο και μάλλον θα πάει 12μηνο.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!