tromaktiko: Συμφωνία Ρεπουμπλικάνων-Δημοκρατικών για την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας

Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Συμφωνία Ρεπουμπλικάνων-Δημοκρατικών για την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας



Σε συμφωνία για την έγκριση του νέου προϋπολογισμού της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (FAA) των ΗΠΑ ήλθαν οι Δημοκρατικοί και οι Ρεπουμπλικάνοι, μετά και την... έκκληση του Μπαράκ Ομπάμα να λύσουν τις διαφορές τους, εξαιτίας των οποίων η ΥΠΑ υπολειτουργούσε.

Το σχετικό νομοσχέδιο, που καθ' υπόδειξη των Ρεπουμπλικάνων προβλέπει περικοπές δαπανών ύψους 16,5 εκατ. δολαρίων, εγκρίθηκε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων και την Παρασκευή αναμένεται να εγκριθεί και από τη Γερουσία, την οποία ελέγχουν οι Δημοκρατικοί.

«Η συμφωνία αυτή δεν λύνει τις βασικές διαφορές μας, αλλά νομίζω ότι όσο το Κογκρέσο επιχειρεί να λύσει αυτές τις διαφορές, εμείς πρέπει να διασφαλίσουμε τις θέσεις εργασίας των Αμερικανών. Και το νομοσχέδιο προβλέπει ακριβώς αυτό» δήλωσε ο επικεφαλής της πλειοψηφίας στη Γερουσία Χάρι Ριντ.

Δεδομένης της υπερψήφισης του νομοσχεδίου από το Κογκρέσο, 4.000 υπάλληλοι της FAA θα επιστρέψουν στην εργασία τους (σ.σ. τους είχε δοθεί αναγκαστική άδεια άνευ αποδοχών), ενώ -όπως μεταδίδει το BBC- η υπηρεσία θα αρχίσει και πάλι να εισπράττει τα τέλη αεροδρoμίων που καταβάλλουν οι αεροπορικές εταιρείες.

Η διαμάχη Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών είχε οδηγήσει τη FAA σε στάση πληρωμών, ενώ μετά τη συμφωνία για την αύξηση του ορίου του χρέους των ΗΠΑ, οι Δημοκρατικοί διέκοψαν τις διαπραγματεύσεις και ...πήγαν διακοπές.

Το γεγονός αυτό εξόργισε τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, που τους ζήτησε να επιστρέψουν και «να κάνουν τη δουλειά τους».

Λόγω της εκκρεμότητας με τον προϋπολογισμό της FAA, τα ταμεία της Υπηρεσίας κατέγραφαν ζημίες της τάξεως των 200 εκατ. δολαρίων την εβδομάδα, επειδή δεν μπορούν να εισπράξουν τα τέλη αεροδρομίου.

Επίσης, 70.000 εργαζόμενοι σε κατασκευαστικά έργα στα αεροδρόμια σταμάτησαν να δουλεύουν, ενώ οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας κλήθηκαν να εργαστούν αμισθί, για όσο διάστημα χρειαστεί.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!