tromaktiko: "Να φύγετε να πάτε αλλού"... Μετά θέλουμε και τουρισμό!

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

"Να φύγετε να πάτε αλλού"... Μετά θέλουμε και τουρισμό!



Μια πρωτοφανής καταγγελία μας έγινε πριν από λίγες ημέρες από παραθεριστές για συγκεκριμένη επιχείρηση εστίασης στην περιοχή της Μυκάλης.
Τα στοιχεία της επιχείρησης για ευνόητους λόγους δε τα δημοσιεύουμε και θεωρούμε πως τουλάχιστον η δημοσιοποίηση αυτού του γεγονότος γίνεται, για να δουν μερικοί πως σκέφτονται κάποιοι άλλοι που θεωρούν ότι συμβάλουν στην ποιοτική άνοδο του τουρισμού στη Σάμο, με αυτές τις συμπεριφορές, αλλά δυστυχώς βάζουν πάνω απ' όλα μόνο τα προσωπικά τους και την εμπάθεια (που έχουν για κάποιους και που θεωρούν ανταγωνιστές) παρά την καλή παροχή υπηρεσιών στον επισκέπτη, που τους κάνει την τιμή να επισκεφτεί τον χώρο τους!
Ήταν λοιπόν την περασμένη Πέμπτη σε ταβέρνα της Μυκάλης, όπου μια παρέα 11 ατόμων αποφάσισε να επισκεφθεί την περιοχή μετά την πολύωρη βόλτα που έκανε στο γύρο του νησιού.
Πάρκαραν τα αυτοκίνητα τους σε ένα πάρκινγκ που βρήκαν και με τα πόδια μετά από 30 περίπου μέτρα περπατώντας στην αμμουδιά, έκατσαν στο προαναφερόμενο κατάστημα.
Επαναλαμβάνουμε 11 άτομα (γονείς και παιδιά).
Μόλις έκατσαν στο τραπέζι πήγε η ιδιοκτήτρια του καταστήματος όπου με στόμφο τους έκανε την εξής ερώτηση:
"Από που έρχεστε";
"Από Αθήνα" απαντά ο ένας κύριος της παρέας.
"Δεν εννοώ αυτό" ξαναλέει η κυρία.
"Εννοώ που παρκάρατε τα αυτοκίνητά σας";
"Εδώ λίγο πιο πέρα" ξανά απαντά ο κύριος.
"Επειδή παρκάρατε αλλού τα αμάξια σας, να πάτε σε εκείνο το μαγαζί να σας σερβίρουν. Εγώ δεν σας σερβίρω"!!!!!!! λέει και πάλι η κυρία
Με λίγα λόγια οι άνθρωποι αυτοί χωρίς να ξέρουν μπερδεύτηκαν και πάρκαραν τα αυτοκίνητα τους στο ακριβώς διπλανό μαγαζί και αυτό την έκανε να φερθεί με τον απαράδεκτο αυτό τρόπο!!!
Μετά από μια σχετική παγωμάρα λίγων δευτερολέπτων και φαντάζεστε την έκπληξη όλων,..... της ξανα λέει ο κύριος:
"Κυρία μου πας καλά; Τι είναι αυτά που μας λες;"
"Τα ακούτε; Να φύγετε! Δεν έχω ανάγκη τα λεφτά σας" τους ξαναλέει η ιδιοκτήτρια της ταβέρνας!!!
Όπως καταλαβαίνετε η συνέχεια είναι λίγο πολύ προβλέψιμη, αφού τα πνεύματα οξύνθηκαν με τη παρέα να φωνάζει πως είναι απαράδεκτη η συμπεριφορά της και πως με αυτό τον τρόπο κάνει ζημιά όχι μόνο στο μαγαζί της αλλά σε ολόκληρο το νησί!
Η κυρία φυσικά ποσώς την ενδιέφερε η συγκεκριμένη άποψη των επισκεπτών και λογικό είναι να αναχωρήσουν διαμαρτυρόμενοι.
Για την ιστορία να πούμε πως τελικά κατέληξαν σε κατάστημα της Κέρβελης που και εκεί όταν τους ήρθε ο λογαριασμός των 150 περίπου ευρώ, διαπίστωσαν πως τους είχαν χρεώσει 30 περίπου ευρώ παραπάνω!!!
Ο ιδιοκτήτης εκείνης της ταβέρνας τους δικαιολογήθηκε πως είχε ξεχάσει να σβήσει από το κομπιούτερ τον λογαριασμό της παρέας που καθόταν προηγουμένως!!!
Στη περίπτωση της ταβέρνας στη Μυκάλη πάντως και ψάχνοντας τον σχετικό, (για την άρνηση παροχής υπηρεσία) Αγορανομικό Κώδικα του Νομοθετικού Διατάγματος 136/1946, διαπιστώσαμε πως στο Άρθρο 31 παράγραφος 2, αναφέρει ξεκάθαρα πως τιμωρείται με φυλάκιση και με χρηματική ποινή "όποιος αρνείται την παροχή υπηρεσίας (πώλησης προϊόντος) με οποιοδήποτε τρόπο"
Τι άλλο θα ακούσουμε τελικά και πολλές φορές αντιλαμβανόμαστε πως με αυτά και αυτά, έχουν δίκιο που κάποιοι λένε "μετά θέλουμε και τουρισμό"!
http://www.samiakignomi.gr/
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!