tromaktiko: Γιώργος Χατζημαρκάκης: Σε μία τριετία θα βγει η Ελλάδα από την κρίση

Τρίτη 16 Αυγούστου 2011

Γιώργος Χατζημαρκάκης: Σε μία τριετία θα βγει η Ελλάδα από την κρίση



Ο ελληνικής καταγωγής Ευρωβουλευτής του Κόμματος των Φιλελευθέρων της Γερμανίας Γιώργος Χατζημαρκάκης μιλώντας στο... Αχελωος tv και το Μάκη Μάκκα εξέφρασε την πεποίθηση ότι η χώρα, θα βγει από την κρίση σε μία τριετία, ενώ υπογράμμισε πως βασική προϋπόθεση για την ανάκαμψη είναι στο διάστημα αυτό να υπάρξουν οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να προχωρήσουν τα αναπτυξιακά έργα μέσω του ΕΣΠΑ.
(http://youtu.be/pk5bC0Brc78)

«O Γερμανός επίτροπος Ραϊχενμπαχ που κάποια εφημερίδα τον είπε και σκιώδη πρωθυπουργό της Ελλάδας, εγώ θα τον πω συντονιστή του προγράμματος για την ανάπτυξη της Ελλάδας, από τις αρχές Σεπτεμβρίου θα κάνει τον σχεδιασμό για έργα που θα υλοποιηθούν άμεσα, τα οποία θα είναι κερδοφόρα και θα δώσουν σημαντικές θέσεις εργασίας.

Η Ελλάδα δικαιούνται στην επταετία 25 δις ευρώ, έχει απορροφήσει τα 5 δις, η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισε σε μια γρήγορη διαδικασία τα μισά τα 10 δις ευρώ να κατευθυνθούν για έργα τα οποία δεν θα χρειάζονται την συγχρηματοδότηση από την Ελλάδα και θα χρηματοδοτηθούν από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, φυσικά τα έργα αυτά πρέπει να είναι κερδοφόρα για να αποπληρώσουν την επένδυση.

Η ανάκαμψη στην Ελλάδα θα αρχίσει μετά από μία τριετία, αφού τότε θα έχουν ολοκληρωθούν τα έργα που σχεδιάζονται και θα έχουν αρχίσει να αποδίδουν στην οικονομία.

Οι Ευρωπαίοι με την μονομερή συζήτηση για χρέη και ελλείμματα έχουμε κάνει πολύ μεγάλη ζημιά με την αρνητική εικόνα που μεταφέρουμε στην Ελλάδα.

Βλέπω δεκάδες νέα παιδιά που φεύγουν από την Ελλάδα και αναζητούν εργασία στην Γερμάνια Δεν πρέπει η Ελλάδα να χάσει την νέα γενιά, η χώρα χρειάζεται την νέα γενιά για την ανάκαμψη της οικονομίας»
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!