tromaktiko: Περί αποποινικοποίησης της χρήσης

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Περί αποποινικοποίησης της χρήσης



Πιστευω οτι η πρεμουρα που επιασε ξαφνικα την κυβερνηση για την αποποινικοποιηση της χρησης ουσιων, δεν ειναι τυχαια. Και ειμαι σιγουρος οτι δεν ειναι προσπαθεια εξορθολογισμου η εξανθρωπισμου του ποινικου κωδικα (σκασιλα τους αλλωστε), ουτε καν αναγνωριση της ελευθεριας του ατομου για αυτοδιαθεση.

Πολυ απλα, το κρατος δεν αντεχει το οικονομικο κοστος. Οι φυλακες ειναι ολες γεματες πολυ πανω απο τα ορια για τα οποια κατασκευαστηκαν, οι αιθουσες των δικαστηριων δεν προλαβαινουν τον ογκο των υποθεσεων, και η κατασταση εχει φτασει στο απροχωρητο. Καθως δεν μπορει να ξοδεψει λεφτα σε καιρο κρισεις, αποφασισε να ξεφορτωθει ενα μεγαλο βαρος, απλα κοβοντας το.

Εμενα προσωπικα με βρισκει συμφωνο η ιδεα της αποποινικοποιησης, καθως ο καθενας θα επρεπε να εχει δικαιωμα να αποφασιζει τι θα κανει με το σωμα του και με το μυαλο του. Ειναι αλλωστε κοροιδια να απαγορευεις την καναβη, και να εχεις νομιμο το αλκοολ και τα τσιγαρα, που ειναι απειρως πιο επικινδυνα.
Οσο για το οτι η κανναβη ειναι προθαλαμος των σκληρων ναρκωτικων, αυτο συμβαινει, επειδη η κανναβη ειναι παρανομη και για να την αγορασεις θα την αγορασεις απο εμπορο ναρκωτικων, και οχι απο το φαρμακειο η το οπωροπωλειο.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!