tromaktiko: Τροποποιημένη έκσταση εξουδετερώνει καρκινικά κύτταρα

Κυριακή 21 Αυγούστου 2011

Τροποποιημένη έκσταση εξουδετερώνει καρκινικά κύτταρα



Τροποποιημένη έκσταση θα μπορούσε μελλοντικά να παίξει ρόλο στην αντιμετώπιση ορισμένων καρκίνων του αίματος, σύμφωνα με επιστήμονες.
Η έκσταση είναι γνωστό ότι σκοτώνει ορισμένα καρκινικά κύτταρα, αλλά επιστήμονες αύξησαν 100 φορές την αποτελεσματικότητά της, ανέφεραν στο περιοδικό ‘Investigational New Drugs journal’.
Η αρχική τους έρευνα έδειξε ότι όλα τα κύτταρα λευχαιμίας, λεμφώματος και μυελώματος μπορούσαν να εξουδετερωθούν σε δοκιμαστικό σωλήνα. Ωστόσο οποιαδήποτε αγωγή απέχει μια δεκαετία.
Το 2006 ερευνητική ομάδα από το Πανεπιστήμιο του Birmingham έδειξε ότι η έκσταση και τα αντικαταθλιπτικά είχαν τη δυνατότητα να σταματήσουν την ανάπτυξη των καρκίνων.
Το πρόβλημα είναι ότι χρειάζονταν τόσο υψηλές δόσεις που θα ήταν μοιραίες αν δίδονταν σε άνθρωπο.
Οι ερευνητές, σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο Western Australia, έχουν τροποποιήσει έκσταση αφαιρώντας ορισμένα άτομα και βάζοντας νέα στη θέση τους.
Μια εκδοχή αύξησε την αντικαρκινική ιδιότητα κατά 100 φορές.
Οι επιστήμονες δήλωσαν ότι μειώθηκε επίσης η τοξική επίδραση στον εγκέφαλο.
Ο επικεφαλής της έρευνας, Καθηγητής John Gordon, από το πανεπιστήμιο του Birmingham, δήλωσε ότι έναντι των καρκίνων, ιδιαίτερα της λευχαιμίας, του λεμφώματος και του μυελώματος, όπου εξέτασαν τις νέες ουσίες, μπορούν να εξαφανίσουν το 100% των καρκινικών κυττάρων σε ορισμένες περιπτώσεις. Πρόσθεσε, ότι χρήσιμο είναι να εντοπιστούν τα περισσότερο ευαίσθητα περιστατικά, αλλά έχει τη δυνατότητα να εξουδετερώνει όλα τα καρκινικά κύτταρα σε αυτά τα παραδείγματα.
Εκτιμάται ότι το φάρμακο ελκύεται από το λίπος των μεμβρανών των καρκινικών κυττάρων.
Οι ερευνητές δήλωσαν ότι τα καρκινικά κύτταρα ήταν περισσότερο ευάλωτα από τα άλλα.
Ωστόσο οι γιατροί δεν θα αρχίσουν να συνταγογραφούν τροποποιημένη έκσταση σε καρκινοπαθείς στο άμεσο μέλλον.
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε δείγματα σε δοκιμαστικό σωλήνα. Θα χρειαστούν έρευνες σε ζώα και κλινικές δοκιμές πριν θεωρηθεί ότι θα πρέπει να συνταγογραφηθεί η ουσία.
iatronet
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!