tromaktiko: Ή ταν ή επί τας

Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

Ή ταν ή επί τας



Κορυφώνεται η μάχη που δίνουν εδώ και μέρες οι οδηγοί ταξί για να προστατεύσουν τα δικαιώματά τους ενόψει της απελευθέρωσης του... επαγγέλματός τους και εναντιώνονται κυρίως στην μέθοδο με την οποία η κυβέρνηση ανακοίνωσε πως θα το κάνει το άνοιγμα.

Από τις 08:30 το πρωί εκατοντάδες ταξί έχουν παραταχθεί στην εθνική οδό κοντά στην κομβικής σημασίας για τους ταξιδιώτες γέφυρας του Ρίου-Αντιρρίου και αναμένεται να υλοποιήσουν τις επόμενες ώρες την χθεσινή τους απόφαση για αποκλεισμό της γέφυρας. Προς το παρόν η κίνηση στο σημείο πραγματοποιείται χωρίς προβλήματα.

Τι και αν οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των οδηγών ταξί περνούν μια γραμμή “αυτοσυγκράτησης”, σύμφωνα με πληροφορίες τα σωματεία της περιφέρειας εμφανίζονται αποφασισμένα ακόμα και για αποκλεισμούς λιμανιών και αεροδρομίων επ' αόριστον.

Όλα αυτά τη στιγμή που η υπομονή του κόσμου που δοκιμάζεται εδώ και τόσες μέρες με τα κυκλοφοριακά προβλήματα εξαιτίας της παρατεταμένης απεργίας των ταξί εξαντλείται, και πλέον, ακόμα και οι φωνές των πολιτών που ήταν στο πλευρό των επαγγελματιών οδηγών, χάνουν τη δύναμή τους.

Ο διάλογος μεταξύ των ταξιτζήδων και του υπουργείου Μεταφορών φαίνεται πως έπεσε σε τέλμα, αφού καμία από τις δύο πλευρές σεν δείχνει διατεθειμένη να υποχωρήσει στις θέσεις της. Οι αυτοκινητηστές συγκεντρώνονται αυτήν την ώρα (10:00) έξω από το υπουργείο σε μία ακόμα κίνηση δυσαρέσκειας προς τις τελευταίες εξελίξεις και την αδιαλλαξία που επιδεικνύει η κυβέρνηση.

Μπλόκο σε όλη την Ελλάδα

Από εκεί και πέρα οι κινητοποιήσεις των ταξιτζήδων θα συνεχιστούν και σήμερα με μεγάλη ένταση σε όλη σχεδόν τη χώρα. Χαρακτηριστικό της αποφασιστικότητας με την οποία αντιμετωπίζουν το ζήτημα οι αυτοκινητιστές είναι το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του ΣΑΤΑ, υπήρξαν προτάσεις για την πραγματοποίηση μηχανοκίνητης πορείας με χαμηλές ταχύτητες σε κεντρικούς οδικούς άξονες της πόλης. Υπάρχουν επίσης σκέψεις για άνοιγμα σταθμών διοδίων σε όλη την Ελλάδα, βραδυκίνητη πορεία στους δρόμους της Αθήνας, συγκεντρώσεις σε αεροδρόμια, λιμάνια και τουριστικούς χώρους αλλά και καταλήψεις δημόσιων κτιρίων.

Στη Θεσσαλονίκη οι οδηγοί έχουν συγκεντρωθεί από τις 09:00 στο πλακόστρωτο της παραλίας και θα πραγματοποιήσουν πεζή πορεία στους δρόμους της πόλης μαζί με τις οικογένειές τους.

Αντίστοιχη είναι η κατάσταση και στην Πάτρα, όπου χθες οι ταξιτζήδες απέκλεισαν το νέο λιμάνι, μπλοκάροντας και τις δύο εξόδους του με αποτέλεσμα οι ταξιδιώτες να βρεθούν αποκλεισμένοι.

Στην Κρήτη, αυτοκινητιστές του Ηρακλείου άρχισαν να συγκεντρώνονται από το πρωί έξω από τον χώρο του αεροδρομίου της πόλης.

Χθες το πρωί, πάνω από 500 ιδιοκτήτες ταξί από τη Θεσσαλία έκαναν τον γύρο των Μετεώρων με τα οχήματά τους κινούμενοι με χαμηλές ταχύτητες, εγκλωβίζοντας λεωφορεία τουριστών που ήθελαν να επισκεφτούν τα μοναστήρια.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!