tromaktiko: Καμία ανάπτυξη στη Φοντάνα Αμορόζα της χερσονήσου Ακάμα

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Καμία ανάπτυξη στη Φοντάνα Αμορόζα της χερσονήσου Ακάμα



Δεν εκκρεμεί καμία αίτηση για ανάπτυξη στην περιοχή Φοντάνα Αμορόζα της χερσονήσου Ακάμα, όπως διαβεβαιώνει το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως.

Τα συγκεκριμένα τεμάχια περιλαμβάνονται σε ζώνη Δα1-ΠΦ, η οποία με βάση τον πίνακα προνοιών πολεοδομικών ζωνών, καθορίζεται ως ζώνη προστασίας (αρχαιολογικός χώρος, χώρος φυσικής καλλονής, δάση, προστατευόμενα τοπία, γεωμορφώματα) και ως ακτές και περιοχές προστασίας της φύσης, όπου έχουν εφαρμογή οι πρόνοιες της δήλωσης πολιτικής, σύμφωνα με τις οποίες δεν θα επιτρέπεται ανάπτυξη.

Το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως Πάφου σε απάντησή του σε σχετική ερώτηση του βουλευτή των Οικολόγων Γιώργο Περδίκη επισημαίνει ότι για μεγάλο τμήμα της περιοχής έχει δημοσιευτεί διάταγμα σύμφωνα με το οποίο οποιαδήποτε ανάπτυξη στην περιοχή που περιλαμβάνεται σε περιοχή διατήρησης, θα πρέπει να εξασφαλίσει την έγκριση του διευθυντή Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως, που είναι η Πολεοδομική Αρχή σε περιοχές διατήρησης.

Ο κ. Περδίκης ζητούσε πληροφόρηση κατά πόσο ιδιοκτήτρια μεγάλου τεμαχίου στην περιοχή Φοντάνα Αμορόζα, έχει αιτηθεί για αδειοδότηση οποιουδήποτε τύπου ανάπτυξης. Σύμφωνα με το Τμήμα Πολεοδομίας ιδιοκτήτρια εταιρεία υπέβαλε αιτήσεις για προπαρασκευασμένη εγκατάσταση διευκολύνσεων γεωργικών εργασιών και τοποθέτηση σκηνής (τέντας), τις οποίες ο διευθυντής Πολεοδομίας και Οικήσεως αρνήθηκε να χορηγήσει λόγω του ότι προτείνονταν σε περιοχή διατήρησης και περιοχή προστασίας της φύσης.

Ακόμα και παραδοσιακές εργασίες στον τομέα της γεωργίας και δασοπονίας, επισημαίνει η Πολεοδομία, δεν θα πρέπει να επηρεάζουν την ισορροπία του τοπικού οικοσυστήματος ή τη μορφολογία και τη φυσιογνωμία της περιοχής.
Εξαιρούνται επίσης αναπτύξεις που εκτελεί το Τμήμα Δασών, όπως δασικό δρόμο, προφυλάκια, δασικοί σταθμοί, δεξαμενές νερού, που θεωρούνται απαραίτητες για τη διαχείριση της διοίκησης του κρατικού δάσους, νοουμένου ότι αυτές εντάσσονται στο φυσικό περιβάλλον, κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο και δεν προκαλείται οποιαδήποτε βλάβη σε αυτό και στην οικολογία της περιοχής.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!