tromaktiko: Βρετανός υπουργός «ανέμιζε», κατά λάθος, απόρρητο έγγραφο στους δημοσιογράφους

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Βρετανός υπουργός «ανέμιζε», κατά λάθος, απόρρητο έγγραφο στους δημοσιογράφους



Κατά λάθος.... αποχαρακτήρισε κυβερνητικό στέλεχος της Βρετανία διαβαθμισμένο έγγραφο, κρατώντας το σε κοινή θέα μπροστά στους δημοσιογράφους καθώς... έβγαινε από το πρωθυπουργικό γραφείο.

Το έγγραφο αφορούσε την εξωτερική πολιτική του Λονδίνου, και ανέφερε συγκεκριμένα πως η παραίτηση του Αφγανού προέδρου Χαμίντ Καρζάι «θα έκανε καλό στη χώρα».

Ο γραμματέας Διεθνούς Ανάπτυξης Άντριου Μίτσελ βγήκε από το πρωθυπουργικό γραφείο, κρατώντας τους φακέλους του στο χέρι και πάνω-πάνω το επίμαχο έγγραφο.

Η άμεση ζημιά από την «αποκάλυψη» ήταν ουσιαστικά μικρή, καθώς είναι γνωστό πως το Λονδίνο δεν βλέπει με καλό μάτι τον Αφγανό πρόεδρο.

Η υπόθεση θύμισε στους Βρετανούς την περίπτωση του Μπομπ Κουίκ, ανώτατου αξιωματούχου των αντιτρομοκρατικών υπηρεσιών που οδηγήθηκε το 2009 σε παραίτηση όταν διέρρευσαν φωτογραφίες που έδειχναν λεπτομέρειες μυστικής επιχείρησης.

Ο Άντριου Μίτσελ δύσκολα θα έχει την ίδια τύχη, καθώς θεωρείται από τους έμπιστους του Βρετανού πρωθυπουργού, αλλά δέχεται ήδη σωρεία επικρίσεων για ανευθυνότητα.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!