tromaktiko: Οι συνταγές μας...Τοπικές γεύσεις...

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Οι συνταγές μας...Τοπικές γεύσεις...



Γίδα κοκκινιστή (Κερασοχώρι)
Υλικά για 6 άτομα.

1 ½ κιλό γίδα κομμένη σε μερίδες
2. κουτ σούπας πελτέ ντομάτας
3 σκελίδες σκόρδο
4 κρεμμύδια
8 φρέσκιες ντομάτες
αλάτι/πιπέρι

ΕκτέλεσηΚαθαρίζετε και τρίβετε τα κρεμμύδια. Τα σοτάρετε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.. Προσθέτετε 2 μεγάλες κουταλιές πελτέ ντομάτας.
Τρίβετε τις φρέσκιες ντομάτες.
Ρίχνετε στη κατσαρόλα τις μερίδες της γίδας, αφήνετε για λίγο να σοταριστεί και στη συνέχεια ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα. Αφού τσιγαριστεί καλά, προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και ρίχνετε στη κατσαρόλα 3 σκελίδες σκόρδο, κομμένες στη μέση. Ανακατεύετε και ρίχνετε μέσα τη τριμμένη ντομάτα. Αναταράσσετε για λίγο, σκεπάζετε τη κατσαρόλα και την αφήνετε να βράσει.
Προσθέτετε μια κανάτα νερό και αφήνετε να βράσει με κλειστό καπάκι μέχρι να μαγειρευτεί καλά η γίδα και να πήξει η σάλτσα.
Σερβίρετε με χοντρό μακαρόνι ή πατάτες τηγανιτές πασπαλισμένες με μυζήθρα
http://prassia-eyrytanias.blogspot.com/
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!