tromaktiko: Την μεγαλύτερη άνοδο της τριετίας κατέγραψε ο πληθωρισμός στην Κίνα

Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

Την μεγαλύτερη άνοδο της τριετίας κατέγραψε ο πληθωρισμός στην Κίνα



Την μεγαλύτερη άνοδο των τριών τελευταίων ετών σημείωσε ο πληθωρισμός στην Κίνα τον Ιούλιο, περιορίζοντας τα περιθώρια της κεντρικής τράπεζας για νομισματική χαλάρωση...
προκειμένου να στηρίξει την ανάπτυξη, καθώς η κατάρρευση των χρηματιστηρίων υποδηλώνει ότι η παγκόσμια ανάπτυξη εξασθενεί.

Οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν 6,5% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, καθώς το κόστος τροφίμων εκτινάχθηκε, σύμφωνα με στοιχεία της κινεζικής στατιστικής υπηρεσίας. Το ποσοστό είναι μεγαλύτερο από το 6,4% που περίμεναν οι αναλυτές.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το χρηματιστήριο στη Σαγκάη διεύρυνε τις απώλειες αφού πέρασε σε bear market χθες, εν τω μέσω ανησυχιών για τη διεύρυνση της κρίσης χρέους στην Ευρώπη και την υποβάθμιση των ΗΠΑ από την S&P.
Η άνοδος του πληθωρισμού αποδεικνύει ότι η Κίνα προσπαθεί ακόμη να αντιμετωπίσει τις επιδράσεις από την άνευ προηγουμένου νομισματική πολιτική που ακολούθησε στη διάρκεια της τελευταίας χρηματοοικονομικής κρίσης παγκοσμίως, και ίσως έχει πλέον περιορισμένο εύρος ελιγμών για ένα νέο πακέτο στήριξης.
«Τέτοια στοιχεία συνήθως είναι που δίνουν το έναυσμα για μια αύξηση των επιτοκίων, αλλά με τις αβεβαιότητες που επικρατούν στις παγκόσμιες αγορές, ίσως καθυστερήσει λίγο να έρθει η αύξηση», σχολιάζει η Societe Generale.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!