tromaktiko: Το επιβλητικό Μελισσανίδειο Μέλαθρο στην Παναγία Σουμελά

Σάββατο 20 Αυγούστου 2011

Το επιβλητικό Μελισσανίδειο Μέλαθρο στην Παναγία Σουμελά



Επιβλητικό προβάλλει το «Μελισσανίδειο Μέλαθρο» στην Ιερά Μονή της Παναγίας Σουμελά στην περιοχή της Καστανιάς Ημαθίας στο όρος Βέρμιο...
το οποίο εγκαινιάστηκε τον φετεινό Δεκαπενταύγουστο.

Πρόκειται για ένα μεγαλοπρεπές κτίριο πολλαπλών χρήσεων, με εκθεσιακούς και συνεδριακούς πολυχώρους, ξενώνες κλπ. η χρήση του οποίου θα έχει άμεση σχέση με την Ιερά Μονή της Παναγίας Σουμελά, αλλά και τους ποντιακούς συλλόγους, την ποντιακή παράδοση και φιλοξενία, θα αφορά όμως γενικότερα τον πολιτισμό και την Ορθοδοξία.
Το κτίριο είναι μια δωρεά των αδελφών Δημήτρη και Ιάκωβου Μελισσανίδη στη μνήμη του πατέρα τους Ζώρα, ο οποίος υπήρξε μεγάλος ευεργέτης της Ιεράς Μονής της Παναγίας Σουμελά.
Ο ένας εκ των δύο δωρητών αδελφών, είναι ο γνωστός επιχειρηματίας Δημήτρης Μελισσανίδης δημιουργός του διεθνούς Ομίλου AEGEAN (πετρέλαια, ενέργεια, ναυτιλιακά κλπ), μια από τις εταιρείες του οποίου είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Ν. Υόρκης (NYSE). Ήταν επίσης πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας της ΑΕΚ (ΠΑΕ) στην οποία παραμένει ενεργό στέλεχος και στους φίλους της ομάδας είναι γνωστός και ως “τίγρης”.
Το Μελισσανίδειο Μέλαθρο είχε θεμελιωθεί τον Δεκαπενταύγουστο του 2006 από τον τότε Αρχιεπίσκοπο Αθηνών μακαριστό Χριστόδουλο.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!