tromaktiko: Σχετικά με: Δώστε ένα μάθημα στα ταξί

Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Σχετικά με: Δώστε ένα μάθημα στα ταξί



Συμφωνώ απόλυτα με τον φίλο που γράφει για το μάθημα που πρέπει να πάρουν οι ταξιτζήδες.
Λέγανε πριν μέρες ότι είναι αδικαιολόγητη η εμπάθεια που δείχνει η κοινωνία απέναντί τους. Όταν εκείνοι επιλέγανε να κάνουν τις κούρσες που θέλανε, όταν χρέωναν όσο θέλανε χωρίς να έχουν ανοίξει ταξίμετρο, όταν πέρνανε διπλές και τριπλές κούρσες λέγοντας ότι είναι στο δρόμο μας και σε κάνανε κύκλους σε όλη την Αθήνα, όταν σου χρεώνουν 2€ μία βαλίτσα που στους άντρες δεν βγαίνουν καν από το όχημα να τις βάλουν στο πορτ-παγκάζ ήταν καλά?? Όταν καπνίζουν μέσα στα ταξί τους χωρίς να σε ρωτήσουν (όχι όλοι) ή τα ταξί μυρίζουν άσχημα μέσα είναι καλά? Τυχαία ο κόσμος τους λέει ταρίφες?Δεν νομίζω!
Και τώρα, που η χώρα περνάει τη μεγαλύτερη οικονομική κρίση αποφάσισαν να κάνουν ό,τι θέλουν σαν να είναι μόνο αυτοί στο κόσμο. Πολλοί τουρίστες φύγανε από την χώρα και άλλοι δεν ήρθαν. Με ποιο δικαίωμα κύριοι αποφασίζετε εσείς να κάνετε τέτοια ζημιά στην εικόνα της χώρας? Και μιας και οι τουρίστες φύγανε και δεν θα τους δούμε μάλλον τους ίδιους εδώ, ας ανταποδώσουμε όλοι οι άλλοι αυτό που έκαναν σε 2 εκατομμύρια Έλληνες που ζουν από τον τουρισμό στην χώρα μας. ΜΑΎΡΟ όλοι στα ταξί. Πηγαίνετε στη δουλειά με έναν φίλο ή με τα ΜΜΜ. Τα χρήματα είναι πολύ λιγότερα και μετά θα έχουμε όλοι την ικανοποίηση ότι κάναμε οικονομία και δεν δώσαμε τα λεφτά μας σε ανθρώπους που υπολογίζουν μόνο την πάρτη τους αλλά σε έναν δικό μας γνωστό και φίλο.
Κλείνοντας και για να μην παρεξηγηθώ δεν είμαι εναντίον των δικαιωμάτων που έχουν οι ταξιτζήδες. Είναι αλήθεια ότι κάποιοι πλήρωσαν μεγάλα ποσά για να πάρουν άδειες αλλά πρέπει κάποια στιγμή να ανοίξει και το δικό τους επάγγελμα όπως ανοίξανε όλα τα υπόλοιπα. Οι φαρμακοποιοί που πριν 4-5 μήνες είχαν δώσει 400.000€ για να πάρουν μία άδεια στην Αθήνα και τώρα το επάγγελμα άνοιξε εν μέρει τι μπορούν να πούνε? οι συμβολαιογράφοι, οι δικηγόροι?? Γι αυτό ας συνετιστούμε όλοι και να μην κοιτάμε μόνο την πάρτη μας αλλά να σκεφτούμε ότι σε αυτή την χώρα πρέπει να ξεβολευτούμε επιτέλους και να προχωρήσουμε όπως κάθε σύγχρονη χώρα του κόσμου.

Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!