tromaktiko: Περί στρατιωτικής θητείας

Σάββατο 13 Αυγούστου 2011

Περί στρατιωτικής θητείας



Eίμαι και εγώ ένας από τους χιλιάδες νέους που αυτή την στιγμή εκτελούν τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις στην παραμεθόριο και θα ήθελα να...
καταθέσω τις απόψεις μου περί της στρατιωτικής θητείας.
Καταρχάς να σας αναφέρω πως είμαι 22 χρονών, μόλις τελείωσα τις σπουδές μου τον φεβρουάριο και έχω σκοπό να συνεχίσω τις σπουδές μου μετά τον στρατό σε μεταπτυχιακό επίπεδο.
Αφενός πρέπει να συμφωνήσω πως τα πράγματα που έμαθα στον στρατό ήταν πολλά. Δοκίμασα τα όρια και τις αντοχές μου, έμαθα τι θα πει αυτοσυγκράτηση, πειθαρχεία και πολλά άλλα που αναγκαστικά θα τα μάθαινα στην μετέπειτα ζωή μου. Έμαθα τι θα πει αδικία, να τιμωρείσαι χωρίς να φταίς, να υπηρετείς μακριά απ΄τους δικούς σου ενώ το βύσμα δίπλα απ΄το σπίτι του. Έμαθα την πολυτέλεια του να είσαι σπίτι σου και ας βαριέσαι θανάσιμα, το πλεονέκτημα να βλέπεις τα ίδια πρόσωπα ξανά και ξανά (βλ. γονείς, συγγενείς και φίλους), πράγμα που απέφευγα πριν και άλλες πολλές μικρές απολαύσεις της καθημερινής ζωής. Όσον αφορά τα όπλα και τον πόλεμο μπορώ να πω πως οι γνώσεις μου έμειναν (αν μη τι άλλο) στάσιμες. Πλην δυο τριών φορών στην αρχή της θητείας που κάναμε βολές, κατά τα άλλα από τον δεύτερο μήνα και μετά έχω λιώσει στις σκοπιές. Ο στρατός επίσης με κράτησε πίσω στις σπουδές μου, στις επαγγελματικές μου βλέψεις, στα όνειρα μου και στα χόμπυ μου. Έβλεπα γυναίκες συναδέλφους μου να δουλεύουν και έννοιωθα τρομερά άσχημα τρώγοντας τα λεφτά των γονιών μου.
Και τώρα το κρίσιμο ερώτημα: Και τι πρέπει να γίνει με τον στρατό? Η δική μου απάντηση ειναι η εξής: Μείωση σε τρίμηνη θητεία στο πλησιέστερο στο μέρος σου στρατόπεδο, η θητεία να αποτελείται απο πρωινή καθημερινή εκπαίδευση και το απόγευμα να μπορούν να διαμένουν σπίτια τους, να καταργηθούν οι σκοπίες! Η τεχνολογία έχει προχωρήσει τόσο πολύ που οι σκοποί ειναι εντελώς άχρηστοι. Δραστική πρέπει να ναι και η μείωση των καραβανάδων που δεν προσφέρουν τίποτα μα τίποτα και απλά τρώνε να λεφτά του έλληνα φορολογούμενου! Και πιστέψτε με πως αυτοί είναι πάρα πολλοί! Μείωση των στρατοπέδων και βελτίωση των εγκαταστάσεων. Πιθανώς να ήταν καλό και να καλούν όσους ολοκληρώνουν την θητεία τους τακτικά για μετεκπαίδευση! Αυτά είναι όλα όσα έχω να πω, να δηλώσω και να προτείνω!

Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!