Συνταγή για 4
Από το: http://xs-recipes.com
Υλικά:
500γρ σπαγγέτι
500γρ γαρίδες πολύ καλά καθαρισμένες (κέλυφος, έντερο), κατά προτίμηση μεσαίου μεγέθους
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
3/4 φλιτζανιού λευκό ξηρό κρασί
1/4 κουταλάκι κόκκινο πιπέρι, σπασμένο
Μια πρέζα χοντρό αλάτι
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
Προετοιμασία:
Ετοιμάστε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στραγγίστε τα μακαρόνια και επαναφέρετε στην κατσαρόλα. Προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και ανακατέψτε.
Εν τω μεταξύ, ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι. Προσθέστε το σκόρδο και σοτάρετε, ανακατεύοντας για 1 λεπτό (προσέξτε να μην το κάψετε).
Προσθέστε τις γαρίδες, το κρασί, το κόκκινο πιπέρι και το αλάτι. Αφήστε τα υλικά να σιγοβράσουν για 3-4 λεπτά, μέχρι οι γαρίδες να αλλάξουν το χρώμα τους και να μην είναι πολύ μαλακές. Προσθέστε το βούτυρο και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει και να ενωθεί με τα υπόλοιπα υλικά.
Προσθέστε τα μακαρόνια στο τηγάνι και ανακατέψτε με τις γαρίδες. Συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι να ζεσταθούν τα μακαρόνια και να πάρουν την γεύση από τις γαρίδες.
Σερβίρετε τα μακαρόνια, ενόσω είναι ακόμη ζεστά. Καλή Όρεξη!