tromaktiko: Παράταση στο "λουκέτο" μεγάλων οργανισμών του δημοσίου

Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

Παράταση στο "λουκέτο" μεγάλων οργανισμών του δημοσίου



Μόνο οι οργανισμοί και οι φορείς που έχουν μικρό αριθμό προσωπικού θα καταργηθούν και θα συγχωνευτούν εντός της εβδομάδας, σύμφωνα με τους νέους σχεδιασμούς της...
 κυβέρνησης, αφού αναβάλλεται για περίοδο εννέα μηνών η ανακοίνωση του οριστικού σχεδίου για το μέλλον των πολυπρόσωπων οργανισμών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η παράταση στην εφαρμογή του σχεδίου σχετίζεται με το γεγονός ότι «δεν είχε γίνει συστηματική δουλειά για το κλείσιμο των δημόσιων φορέων». Να θυμίσουμε ότι τον Ιούνιο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος είχε δηλώσει ότι το σχέδιο περί συγχώνευσης και κατάργησης οργανισμών θα πρέπει να έχει υλοποιηθεί έως τον Οκτώβριο του 2011.

Σύμφωνα με αυτό, θα καταργούνταν ή θα συγχωνεύονταν 75 οργανισμοί στους οποίους δίνεται το 80% των επιχορηγήσεων από τον τακτικό προϋπολογισμό και δεν ανήκουν στις ΔΕΚΟ. Επίσης, είχε επισημάνει ότι οι 7.000 υπάλληλοι που απασχολούνται σε αυτούς θα αξιολογηθούν από το ΑΣΕΠ.

Τώρα όμως αποφασίστηκε να δοθεί παράταση εννέα μηνών. Στους οργανισμούς όπου θα πέσουν τίτλοι τέλους μέχρι την Παρασκευή περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων οι εξής: Συμβούλιο Εθνικής Ενεργειακής Στρατηγικής, Εθνικός Οργανισμός Eρευνας και Τεχνολογίας, Εκπαιδευτικό Κέντρο Επιμόρφωσης Δασικών Υπαλλήλων, Σταθμός Ελέγχου Κάπρων, Εθνικό Κέντρο Θεάτρου και Χορού, Εργο Πολιτών, Κέντρο Εκπαίδευσης στην Ιππασία και Εθνικό Στάδιο Νέας Ιωνίας Βόλου-Πανθεσσαλικό.

Λύση και εκκαθάριση θα υπάρξει επίσης στην Ανώνυμη Εταιρεία Βιομηχανικής Ερευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης Βιομηχανίας Τροφίμων και στο Ινστιτούτο Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης των Μελών του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Επίσης, θα συγχωνευτούν το Ινστιτούτο Τεχνικής Σεισμολογίας και Αντισεισμικών Κατασκευών με τον Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού, το Εθνικό Κέντρο Ιστιοπλοΐας Πειραιά με το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Νεότητας Αγίου Κοσμά, το Εθνικό Σκοπευτήριο Χανίων με το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Χανίων και η Οπερα Δωματίου Θεσσαλονίκης με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.

Τέλος, ο Οργανισμός Διαχείρισης του πάρκου «Αντώνης Τρίτσης», ο Οργανισμός Διαχείρισης του Ελαιώνα και ο Φορέας Διαχείρισης και Ανάπλασης του ποταμού Κηφισού θα συγχωνευτούν σε ένα νέο Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου.

Espressonews.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!