tromaktiko: Πραγματοποιείται απόψε η αντικατοχική εκδήλωση του Δήμου Αμμοχώστου

Σάββατο 6 Αυγούστου 2011

Πραγματοποιείται απόψε η αντικατοχική εκδήλωση του Δήμου Αμμοχώστου



Ο Δήμος Αμμοχώστου μαζί με όσους κρατάνε ακόμα νωπή τη μνήμη της κατεχόμενης πόλης θα διατρανώσουν για ακόμα μια χρονιά τη... θέληση για επιστροφή, στις αντικατοχικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν σήμερα Σάββατο στη Δερύνεια.

Η αντικατοχική πορεία του Δήμου θα ξεκινήσει στις 20:30 από την εκκλησία του Αγ. Μοδέστου στο Φρέναρος προς το οδόφραγμα της Δερύνειας.

Θα ακολουθήσει εκδήλωση στο πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Αμμοχώστου στη Δερύνεια. Κύριος ομιλητής θα είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας. Στην εκδήλωση θα παραστούν, επίσης, η υπουργός Εργασίας, Σωτηρούλλα Χαραλάμπους και ο υπουργός Άμυνας, Δημήτρης Ηλιάδης.

Μιλώντας την περασμένη εβδομάδα σε δημοσιογραφική διάσκεψη στη Λευκωσία, ο δήμαρχος Αμμοχώστου, Αλέξης Γαλανός, κάλεσε όλους τους Αμμοχωστιανούς και όσους πιστεύουν στον τερματισμό της κατοχής να συμμετάσχουν στις αντικατοχικές εκδηλώσεις.

Οι φετινές εκδηλώσεις, πρόσθεσε, «θα στείλουν ένα μήνυμα ενότητας του λαού, ιδιαίτερα μετά τις χαμερπείς και θρασύτητες δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν».

Ο κ. Γαλανός είπε ότι όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, έχει προσκληθεί να παραστεί στις εκδηλώσεις η πολιτειακή, πολιτική και εκκλησιαστική ηγεσία του τόπου και ευχήθηκε όλοι να ανταποκριθούν.

Στις εκδηλώσεις θα παραστούν, μεταξύ άλλων, διακομματική αντιπροσωπεία της Βουλής των Ελλήνων, Δήμαρχοι από την Ελλάδα και ο Βρετανός βουλευτής Ίαν Λάβερι. Θα παρουσιαστεί, επίσης, καλλιτεχνικό πρόγραμμα με αντικατοχικά τραγούδια.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!