tromaktiko: Ο Δήμος Ακτίου-Βόνιτσας φλέγεται!

Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Ο Δήμος Ακτίου-Βόνιτσας φλέγεται!



Μεγάλη φωτιά στην περιοχή Κορπή. Σε εξέλιξη η πυρκαγιά της Κατούνας.

Μεγάλη πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη από χθες το μεσημέρι στην Κορπή του δήμου Ακτίου - Βόνιτσας, η οποία αυτή την ώρα, λόγω των ανέμων, κινείται προς τα Παλιάμπελα και τη Βόνιτσα. Αν και βρίσκεται ακόμη πολύ μακριά από την κατοικημένη περιοχή, η πυροσβεστική υπηρεσία δίνει βαρύτητα από εκείνη την πλευρά. Ήδη επιχειρούν ένα αεροσκάφος τύπου... καναντέρ και ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο, ενώ οι δυνάμεις της Π.Υ. Λευκάδας έχουν ενισχυθεί και με άλλες από την Πρέβεζα και τα Γιάννενα.

Παράλληλα στις 12 περίπου τη νύχτα εκδηλώθηκε πυρκαγιά και στην Πογωνιά στη θέση Αράπης, σε δύσβατη περιοχή την οποία τρεις ώρες αργότερα κατάφεραν να σβήσουν οι ίδιοι οι κάτοικοι, αφού στο σημείο ήταν αδύνατο να προσεγγίσουν πυροσβεστικά οχήματα.

Η φωτιά της Στάνου βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη, ήδη πέρασε προς την πλευρά της Κατούνας στην περιοχή Βελαώρα, όπου κατέκαψε εκτός από τη βλάστηση, αγροτικές αποθήκες και στάβλους απ’ όπου οι ιδιοκτήτες τους πρόλαβαν και απομάκρυναν τα ζώα. Και εκεί επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις.

Στη Γαυρολίμνη Ναυπακτίας η φωτιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο αργά χθές τη νύχτα, αφού κατέκαψε πάνω από 200 στρέμματα δάσους, αλλά στο σημείο παραμένουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις και πεζοπόρα τμήματα για τον κίνδυνο αναζωπύρωσης.
http://bonitsapress.blogspot.com/
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!