tromaktiko: Απεργία ταξιτζήδων - Παράπονα πελατών

Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

Απεργία ταξιτζήδων - Παράπονα πελατών



Η συνέχιση της απεργίας των αυτοκινητιστών ΤΑΧΙ, εν μέσω τουριστικής περιόδου και ενώ η χώρα δοκιμάζεται από πρωτοφανή... οικονομική κρίση, τείνει να λάβει ανησυχητικές και επικίνδυνες διαστάσεις. Επιβάλλεται, επομένως, Κυβέρνηση και αυτοκινητιστές να κατανοήσουν το μέγεθος του προβλήματος και να συνεννοηθούν, αφήνοντας κατά μέρος εγωισμούς και πειραματισμούς. Η όποια κυβερνητική επιλογή δεν μπορεί, εν μια νυκτί, με την των Υπουργών αλλαγή να ανατρέπεται, και η μεν κοινωνία ιδιαίτερα να ταλαιπωρείται, η δε οικονομία καίρια να πλήττεται. Δεν γνωρίζω τη σκοπιμότητα της από τον κύριο ΡΑΓΚΟΥΣΗ αλλαγής της από τον προκάτοχό του, παλιό και έμπειρο πολιτικό Δημήτρη ΡΕΠΠΑ, ακολουθούμενης και από τον κλάδο των αυτοκινητιστών αποδεκτής πολιτικής (όπως οι περισσότεροι φαντάζομαι των πολιτών). Εκτιμώ όμως ότι ατύχησε στην επιλογή του αυτή, και δεν είναι κακό να το ξανασκεφθεί. Συνήθως η δεύτερη γνώμη είναι καλύτερη από την πρώτη, όπως λέει και η γνωστή παροιμία: "στερνή μου γνώση ναι σε είχα πρώτη".
 
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
----------------------------------------------------------------------------------------
Είμαι ιδιοκτήτης ταξί και όλο διαβάζω τα παράπονα των πελατών. Νομίζω δεν κάνω λάθος, αλλά οι περισσότεροι που λένε τα χειρότερα είναι πολύ σπάνιοι πελάτες, παίρνουν μια φορά το χρόνο ταξί και λένε τις χειρότερες εμπειρίες που έχουν ζήσει αυτοί και οι γνωστοί τους. Δεν διαφωνώ υπάρχουν ταρίφες κάφροι και βρομιάρηδες όπως όλα τα επαγγέλματα, αλλά εσύ που κάθεσαι γράφεις και κατηγορείς λεγε πρώτα το επάγγελμα σου και μετά συνέχισε να γράφεις‚ να σου κατεβάσω και γω μια αράδα για τους καφρους του κλάδου σας.

Πάντως εγώ με τους πελάτες δεν έχω πρόβλημα, το μεγαλύτερο ποσοστό είναι ευγενικοί , ένα μικρο ποσοστό τους φταίνε όλα και το μικρότερο με κατεβασμένα μούτρα και οτι κακό τους έτυχε ξεσπάνε πάνω σου ποιο έξυπνοι δεν υπάρχουν και ότι πουν έχουν δίκιο..........θα μου πείτε ο πελάτης έχει πάντα δίκιο και συμφωνώ πάω με τα μέτρα τους εκτός από τους ελεεινούς που τόσα χρόνια που δουλεύω μόνο ένας μου χει τύχει.....Μην μου απαντήσετε για τους ταρίφες πάλι ξέρω έχω τσακωθεί και γω με αυτούς κρίμα χαλάνε το επάγγελμα.....αλλά υπάρχουν και καλά παιδιά, συνήθως οι νέοι, γιατί οι παλιοί έχουν συνηθίσει με τα παλιά κατεστημένα .

Συμβουλή.... αν τυχετε σε κάφρο... μια καταγγελία παιδιά και μην πληρώνετε.......απλά πράγματα.......
Όσο για τις αποδείξεις εφόσον γράφει το ταξίμετρο η απόδειξη κόβεται θέλει δεν θέλει, απλά δεν σας την δίνει επειδή δεν τη ζητάτε η βαριέται..... Πόσες φορές μου λένε -πρώτη φορά μου δίνουν απόδειξη και πολλοί άλλοι τι να την κάνω ρε φίλε (η απόδειξη του ταξί δεν περνάει στην εφορία).
 
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
-----------------------------------------------------------------------------------
Διαβάζω τελευταία τα ίδια και τα ίδια σχόλια σε αναρτήσεις για τις αποδείξεις, για την φορολογία, για το "να ψοφησει η κατσίκα του γείτονα"....
1) Ο άλλος γράφει για λεφτάδες ταξιτζήδες.....που ζεις εσύ αγόρι μου? Αν είναι έτσι γιατι δεν πας να δοουλέψεις εκεί?
2) Ο άλλος κάνει υπολογισμούς με κομπιουτεράκι για να μας πει ότι το 99% των ιδιοκτητών είναι απατεώνες..
3) Ο άλλος φοιτητής στην ΑΣΟΕΕ χωρίς να γνωρίζει πετάγεται να πει την βλακεία του περι μεγαλύτερος ανταγωνισμός = χαμηλότερες τιμές....φίλε μου τα κόμιστρα ΔΕΝ τα απελευθερώνουν! 
4) Ο άλλος γράφει για υψηλά κόμιστρα, αλλά δεν ξέρει ότι έχουμε από τα πιο φθηνά στην Ευρώπη, ότι πέρυσι ζητήσαμε μείωση των κομίστρων, ότι ειδικά στην πόλη μου έχουμε καταργήσει το δώρο Χριστουγέννων και Πάσχα εδώ και 3 χρόνια για να μην επιβαρύνουμε τους πελάτες....
5) Ο άλλος λέει για τις άδειες της χούντας.....να πας να πάρεις από αυτούς τα λεφτά τότε ρε! Από τότε οι άδειες έχουνε περάσει 2-3 χέρια.......
6) Ο άλλος ρωτάει με ειρωνεία γιατί δεν κλείνουμε δημόσια κτήρια....κλείνουμε φίλε εδώ και 1 εβδομάδα και περιφέρειες και δημαρχεία, αλλά μάλλον δεν θα το άκουσες στα κανάλια που παρά-πληροφορήσαι!
 
ΞΥΠΝΑΤΕ τα πράγματα είναι απλά, αυτό που ζητάμε είναι απελευθέρωση με ΠΛΗΘΥΣΜΙΑΚΆ ΚΡΙΤΗΡΙΑ,τ ι ποιο κατανοητό? Θέλετε μια Αθήνα με 40.000 ταξί, εδώ δεν μπορούμε με 13.000 (χώρια τους 2.000 μαϊμού που κυκλοφορούν και συνήθως είναι αυτοί που σας αφήνουν την κακή εντύπωση, αφού δεν έχουν σωματείο να φοβηθούν την κατάργηση της άδειας τους)......

Ίσως σε κάποιους να πειράζει ο τρόπος διαμαρτυρίας των ταξιτζήδων, μήπως γίνεται γιατί είναι η πιο δυναμική των τελευταίων χρόνων? Μήπως επειδή είναι η μόνη κινητοποίηση που έφερε σε ανησυχία την κυβέρνηση τα τελευταία 3 χρόνια?
 
Υ.Γ. Κόψτε αυτό το "ταρίφας", μαρτυρείτε το μένος σας έτσι!
 
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!