tromaktiko: Γ. Κουτρουμάνης: Έλεγχοι στους εργαζόμενους του Ερυθρού Σταυρού

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Γ. Κουτρουμάνης: Έλεγχοι στους εργαζόμενους του Ερυθρού Σταυρού



«Οι υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους, έχουν...
 διενεργήσει τους απαιτούμενους ελέγχους και θα προβούν στις δέουσες ενέργειες με στόχο να επιτευχθεί η καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, διαφορετικά θα επιβληθούν οι νόμιμες κυρώσεις».

Τα παραπάνω αναφέρονται σε έγγραφο του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργου Κουτρουμάνη, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης, που είχε καταθέσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας και ο βουλευτής Μιχάλης Κριτσωτάκης για τους απλήρωτους εργαζόμενους του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Όπως προκύπτει από το έγγραφο του υπουργού, μέσα στο καλοκαίρι, έγιναν έλεγχοι από το Τμήμα Κοινωνικής Επιθεώρησης στα γραφεία του Ελληνικού Ερυθρού στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την Αχαΐα και διαπιστώθηκε μη καταβολή δεδουλευμένων.

Ειδικότερα, όπως προκύπτει από το έγγραφο του κ. Κουτρουμάνη, στις αρχές Αυγούστου που έγινε έλεγχος στα γραφεία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού από το Τμήμα Κοινωνικής Επιθεώρησης Ανατολικού Τομέα Αθηνών, διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν οφειλές δεδουλευμένων στο προσωπικό της επιχείρησης για τον Ιούνιο και Ιούλιο 2011 και έχουν ζητηθεί γραπτές εξηγήσεις προκειμένου η υπηρεσία να προχωρήσει στην επιβολή των προβλεπόμενων κυρώσεων.

Στα τέλη Ιουλίου έγινε έλεγχος στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό επί της οδού 3ης Σεπτεμβρίου και βρέθηκαν να απασχολούνται υπάλληλοι που δήλωσαν ότι τους οφείλονται δεδουλευμένα του Ιουνίου.

Έχουν επίσης ζητηθεί εξηγήσεις και αναλυτική κατάσταση οφειλομένων αποδοχών προκειμένου η υπηρεσία να προβεί στις κατά το νόμο προβλεπόμενες κυρώσεις. Κατά την έρευνα του Τμήματος Κοινωνικής Επιθεώρησης Δυτικής Θεσσαλονίκης στις 29 Ιουλίου στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, διαπιστώθηκε η απασχόληση 10 μισθωτών σε σύνολο 26 υπαλλήλων που απασχολούνται στο σταθμό, για τους οποίους ζητήθηκε αλλά δεν επιδείχθηκε πίνακας προσωπικού και ωρών εργασίας ούτε και αναλυτικά εξοφλητικά σημειώματα για τους μήνες Απρίλιο έως και Ιούνιο 2011. Τέλος και το Τμήμα Κοινωνικής Επιθεώρησης Αχαΐας σε έλεγχο στις 2 Αυγούστου στον εκεί σταθμό διαπίστωσε ότι οι εργαζόμενοι είχαν προβεί σε στάση εργασίας γιατί τους οφείλονται δεδουλευμένα Ιουνίου και Ιουλίου
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!