σφοδρότατη επίθεση σε ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι εκφράζουν ό,τι πιο αναχρονιστικό στη χώρα.
O Κ.Μητσοτάκης στον ΒΗΜΑ 99,5
Στον απόηχο δημοσιευμάτων ότι υπήρξε ενόχληση του προέδρου της ΝΔ Αντ. Σαμαρά για την στάση του κ. Μητσοτάκη να τοποθετηθεί δημόσια υπέρ του νομοσχεδίου για την Παιδεία, πριν ακόμα το κόμμα αποφασίσει για το τι θα πράξει, ο βουλευτής είπε ότι δεν είχε καμία επικοινωνία μαζί του.
«Θα μπορούσα να είχα αντιληφθεί το μήνυμα αν είχα διαφοροποιηθεί από την τελική στάση της ΝΔ. Αυτό δεν προέκυψε και έτσι δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δυσκόλεψα το κόμμα» σημείωσε, απαντώντας στα όσα κυκλοφορούν στο «γαλάζιο» παρασκήνιο περί αυστηρού μηνύματος της ηγεσίας στον ίδιο να μην παρεκκλίνει από εδώ και στο εξής από την κεντρική γραμμή και δημιουργεί σύγχυση με τις δημόσιες τοποθετήσεις του.
«Έχω πάντοτε και το θάρρος της γνώμης μου και πιστεύω ότι οι βουλευτές είναι στη Βουλή και πληρώνονται από τον ελληνικό λαό για να λένε την άποψή τους» ανέφερε και συμπλήρωσε πως δεν μπορεί να κατανοήσει γιατί δυσκόλεψε το κόμμα, στο βαθμό που η δική του παρέμβαση στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή που έγινε συνέβαλε να υπάρξει επιθυμητό αποτέλεσμα.
«Εφόσον δηλαδή όλοι θέλαμε τη συναίνεση, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ενόχλησε η δική μου παρέμβαση. Νομίζω ότι έχω το θάρρος της γνώμης μου, έχω στηρίξει τη ΝΔ με πάθος και πιστεύω ότι είμαι χρήσιμος στην παράταξή μου και δεν νομίζω ότι μπορεί αυτό να μου το αμφισβητήσει κανείς ούτε δέχομαι μομφές για το ρόλο μου στη ΝΔ» υπογράμμισε
Για τη μελλοντική του στάση, υποστήριξε ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την παράταξή του, θα συντάσσεται πάντα με την κομματική γραμμή σε ψηφοφορίες, με την προϋπόθεση, ότι θα τίθεται γραμμή κομματικής πειθαρχίας.
«Αναχρονιστική η Αριστερά στην Ελλάδα»
Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η επίθεση που εξαπέλυσε ο κ. Μητσοτάκης στα κόμματα της Αριστεράς για την αρνητική τους στάση στο νομοσχέδιο για την Παιδεία.
Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι στο νομοσχέδιο διαμορφώθηκε μια ευρεία συμμαχία αστικών πολιτικών δυνάμεων απέναντι σε μια αριστερή ψευτο-ιντελιγκέντσια, η οποία κατά τη γνώμη μου εκφράζει ό,τι πιο αναχρονιστικό σήμερα στη χώρα.
«Νομίζω ότι η Αριστερά σήμερα εκφράζει ό,τι πιο αναχρονιστικό υπάρχει στη χώρα. Είναι πραγματικά κρίμα και πραγματικά στενοχωρήθηκα από τη στάση του κ. Κουβέλη, γιατί πίστευα ότι πιέστηκε εσωκομματικά επειδή υπήρχαν άλλες φωνές για το νομοσχέδιο» είπε και επικεντρώθηκε ιδιαίτερα στο ΚΚΕ και στο ΣΥΡΙΖΑ και όχι τόσο στη Δημοκρατική Αριστερά, λέγοντας: «Αυτό δεν με αφορά όμως και στέκομαι κυρίως στην κυρία Παπαρήγα και τον κ. Τσίπρα».
Κατηγόρησε το ΚΚΕ ότι φέρεται αυτή τη στιγμή ως ένα κόμμα που δεν σέβεται την κοινοβουλευτική τάξη και αυτό είναι ένα ζήτημα πάρα πολύ σοβαρό, όπως είπε και συνέχισε:
«Απολαμβάνει δηλαδή όλα τα προνόμια της δημοκρατίας με την παρουσία του στη Βουλή και ό,τι αυτό σημαίνει και ταυτόχρονα να ενθαρρύνει τους πολίτες να μην εφαρμόζουν τους νόμους που ψηφίζονται από το Κοινοβούλιο. Αυτά είναι αδιανόητα πράγματα και πρέπει να τα καταδικάσουμε όλοι».
Ιδιαίτερα απαξιωτικός ήταν για το ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι «ως προς την Αριστερά του κ. Τσίπρα, δεν περιμένω κάτι περισσότερο, καθώς νομίζω ότι οι δυνάμεις της αταξίας και της βίας που έχουν βρει καταφύγιο στα Πανεπιστήμια και θα αναγκαστούν να βγουν λόγω της κατάργησης του ασύλου είναι δυνάμεις που ανήκουν στην Αριστερά».
Στη συνέχεια ήταν ιδιαίτερα επικριτικός, σημειώνοντας, ότι «είναι δυνάμεις που φορούν το μανδύα της ευρύτερης Αριστεράς, σε συνδυασμό με κακοποιά στοιχεία που έχουν βολευτεί με το άσυλο και καλύπτουν όλων των ειδών τις παράνομες δραστηριότητες».