tromaktiko: Συμβατές με το Σύνταγμα οι ρυθμίσεις για τα αυθαίρετα διαβεβαιώνει ο Παπακωνσταντίνου

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Συμβατές με το Σύνταγμα οι ρυθμίσεις για τα αυθαίρετα διαβεβαιώνει ο Παπακωνσταντίνου



Αισιόδοξος, αν όχι σίγουρος, ότι οι νομοθετικές ρυθμίσεις για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων δε θα προσκρούσουν στην νομολογία του... Συμβουλίου της επικρατείας εμφανίστηκε ο Υπουργός Περιβάλλοντος Γ. Παπακωνσταντίνου. Ο υπουργός τόνισε ότι τα νομοθετήματα χαρακτηρίζονται από σειρά επιμέρους σημείων που δημιουργούν ένα ολοκληρωμένο συνταγματικό πλαίσιο προστασίας του περιβάλλοντος.

Πιο συγκεκριμένα, κατά την παρουσίαση του νομοσχεδίου στην αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή, ο κ. Παπακωνσταντίνου μίλησε για μια οργανωμένη παρέμβαση με κανόνες σε ένα ιδιαίτερα δυσεπίλυτο θέμα., ενώ απαντώντας στον εισηγητή της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος ζήτησε εγγυήσεις ότι οι ρυθμίσεις δεν θα αντικρούουν στο ΣτΕ (στην οποία περίπτωση θα έπρεπε να ξανασχεδιαστεί το νομοθέτημα), ο υπουργός περιβάλλοντος διαβεβαίωσε ότι οι διατάξεις είναι συμβατές με το Σύνταγμα.

Σχετικά με τις αναφορές περί εισπρακτικής ρύθμισης, ο κ. Παπακωνσταντίνου τόνισε επισήμανε μεν πως σίγουρα υπάρχει δημοσιονομικό όφελος και μάλιστα σημαντικό, ωστόσο σημείωσε ότι κεντρικό στοιχείο της πρόβλεψης αποτελεί το περιβαλλοντικό ισοζύγιο.

Να αναφέρουμε ότι το νομοσχέδιο ψηφίστηκε επί της αρχής από την την αξιωματική αντιπολίτευση και τον ΛΑΟΣ, ενώ τα κόμματα της Αριστεράς τοποθετήθηκαν αρνητικά.
www.greekfinanceforum.com
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!