tromaktiko: Έρευνα κατά της Κριστίν Λαγκάρντ για το σκάνδαλο Ταπί

Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Έρευνα κατά της Κριστίν Λαγκάρντ για το σκάνδαλο Ταπί



Tο ειδικό δικαστήριο στη Γαλλία αποφάσισε να ξεκινήσει έρευνα για την ανάμειξη της γενικής διευθύντριας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου...
Κριστίν Λαγκάρντ, σε υπόθεση έγκρισης αμφιλεγόμενης καταβολής αποζημίωσης στον επιχειρηματία Μπερνάρ Ταπί.
Οι εισαγγελικές αρχές κατηγορούν τη Λαγκάρντ ότι καταχράστηκε την εξουσία της εγκρίνοντας την καταβολή αποζημίωσης ύψους 285 εκατ. ευρώ στον Μπερνάρ Ταπί το 2008. Ο επιχειρηματίας κατηγορούσε την τράπεζα Le Credit Lyonnais (LCL) ότι τον εξαπάτησε στην διαδικασία της πώλησης του μεριδίου των μετοχών της εταιρίας αθλητικών ειδών Adidas που κατείχε.
Ο Ταπί, είχε χάσει την υπόθεση το 2006 στο ανώτατο δικαστήριο και βρισκόταν στην διαδικασία της έφεσης όταν ο σημερινός πρόεδρος ανέλαβε την εξουσία.
Η Λαγκάρντ, διαψεύδει ότι ενέχεται σε οποιαδήποτε αδικοπραγία, αψήφησε τις ενστάσεις από υφισταμένους της στο υπουργείο και πίεσε η υπόθεση να παραπεμφθεί σε επιτροπή επιδιαιτησίας, με το επιχείρημα ότι αυτό χρειαζόταν για να επιλυθεί σε εύλογο χρόνο.
Ο δικηγόρος της δηλώνει ότι «η διαδικασία δεν είναι ασύμβατη με τις λειτουργίες της ως γενικής διευθύντριας του ΔΝΤ και πώς δεν θα επηρεαστεί ο ρόλος της ως διευθύντρια του ΔΝΤ».
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!