tromaktiko: CNBC: Αδιευκρίνιστος ο ρόλος των γερμανικών bad banks στην ελληνική συμφωνία

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

CNBC: Αδιευκρίνιστος ο ρόλος των γερμανικών bad banks στην ελληνική συμφωνία



Υπό αμφισβήτηση τίθεται ο ρόλος των γερμανικών τραπεζών στη συμφωνία ανταλλαγής ελληνικού χρέους.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times που αναμεταδίδει το cnbc.com, οι γερμανικοί οργανισμοί που έχουν στην κατοχή τους δισ. ευρώ ελληνικών ομολόγων, δεν έχουν ακόμη αποφασίσει εάν θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων, ως μέρος του σχεδίου διάσωσης.

Δύο από τις γερμανικές τράπεζες που είναι μεταξύ των μεγαλύτερων κατόχων ελληνικών ομολόγων, δεν έχουν ακόμη δεσμευτεί να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων, ύψους 135 δισ. ευρώ, που ξεκινάει τον επόμενο μήνα.

Αξίζει να σημειωθεί πως η αβεβαιότητα σχετικά με το ποιοι οργανισμοί θα συμμετάσχουν στη συμφωνία, έρχεται τη στιγμή που η Ελλάδα προειδοποιεί πως το σχέδιο ίσως και να μην προχωρήσει, εάν δεν συμφωνήσει να συμμετάσχει το 90% των ιδιωτών επενδυτών.

Σύμφωνα με το cnbc, περί τα 7,4 δισ. ευρώ ελληνικού χρέους κατέχει η FMS Wertmanagement, μια «bad bank» στην οποία μεταφέρθηκαν 175 δισ. ευρώ τοξικών χρεών από την Hypo Real Estate. Εξάλλου, άλλα 1,1 δισ. ευρώ ελληνικού χρέους έχει η Erste Abwicklungsanstalt, στην οποία μεταφέρθηκαν τα assets της WestLB.

Το δημοσίευμα επισημαίνει πως εξαιτίας του ότι οι δύο αυτοί οργανισμοί δεν είναι τράπεζες και έχουν τη στήριξη του γερμανικού δημοσίου, το εύρος της συμμετοχής στη συμφωνία ανταλλαγής ομολόγων παραμένει αδιευκρίνιστο, παρά το μεγάλο αριθμό ελληνικού χρέους που έχουν στην κατοχή τους.
www.capital.gr

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!