tromaktiko: H γκάφα του Υπουργείου Παιδείας

Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

H γκάφα του Υπουργείου Παιδείας



Θα ήθελα με την παρέμβασή μου αυτή να σας ενημερώσω για την παραπληροφόρηση που είχε ο Ελληνικός λαός μέσω των ΜΜΕ...
για την εισαγωγή των "πολυτέκνων" στα ΑΕΙ.

Το υπουργείο Παιδείας προέβει σε μια από τις μεγαλύτερες γκάφες των τελευταίων ετών:
Έδωσε σε κάθε σχολή (σχεδόν) επιπλέον θέσεις για τους πολύτεκνους (αρκετές, όπως απεδείχθει) αλλά συχρόνως έκοψε από την ευεργετική διάταξη (με τη γνωστή υπουργική απόφαση) την πλειονότητα των πολυτέκνων βάζοντας τα αντισυνταγματικά κριτήρια (εκκρεμούν προσφυγές των πολυτέκνων στο ΣτΕ): να είναι τουλάχιστον 4 παιδιά κάτω από 23 ετών, εισοδηματικά κριτήρια κ.λ.π., κ.λ.π. με αποτέλεσμα στη ειδική κατηγορία των πολυτέκνων να μείνουν ελάχιστοι υποψήφιοι.

Έτσι για τις θέσεις αυτές (που σε πολλές περιπτώσεις δεν καλήφθησαν) διαγωνίστηκαν ελάχιστοι υποψήφιοι με αποτέλεσμα οι βάσεις στη κατηγορία αυτή να εκφυλιστούν!.
Είναι άδικο λοιπόν να ακούγεται ότι οι πολύτεκνοι ευνοήθηκαν αφού ουσιαστικά αδικήθηκαν. Η πολιτεία διατηρεί την πολυτεκνική ιδιότητα στα παιδιά μέχρι τα 24 (και σε μερικές περιπτώσεις και πιο μετά) και στους γονείς για όλη τους τη ζωή και έρχεται η υπουργός και τους την αφαιρεί.

Το προηγούμενο σύστημα επέτρεπε μεταγραφές μέσα σε όμορες σχολές συνήθως πριμοδοτώντας ουσιαστικά μερικές μονάδες. Σε μερικές περιπτώσεις ήταν μεγάλη η ψαλίδα αλλά όχι και αυτό το γελείο φαινόμενο που συνέβει σήμερα και εισήχθη μαθητής στο τμήμα Οργ, & Διοίκ. του Ο.Π.Α με 3556 μονάδες!

Η λύση για μένα θα ήταν να πριμοδοτούνται όλοι οι πολύτεκνοι (όσοι έχουν ταυτότητα πολυτεκνική) με 10%-20% όπως παλιά οι αθλητές.

Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!