tromaktiko: Φάρσα η είδηση για το χαμηλό IQ των χρηστών IE

Κυριακή 7 Αυγούστου 2011

Φάρσα η είδηση για το χαμηλό IQ των χρηστών IE



Φάρσα και απάτη αποδείχθηκε η είδηση της προηγούμενης εβδομάδας σχετικά με το χαμηλότερο δείκτη IQ τον οποίο εμφανίζουν οι χρήστες Internet Explorer της Microsoft.
Με χθεσινό - ανώνυμο- blog post στην ιστοσελίδα της ανύπαρκτης εταιρείας Αptiquant η οποία υποτίθεται πως εξέδωσε την μελέτη, οι δημιουργοί της φάρσας αναγνωρίζουν και αποκαλύπτουν το πλαστό περιεχόμενο της υπόθεσης.
"Δεν υπάρχει εταιρεία με την ονομασία Αptiquant και ούτε υπάρχει σχετική έρευνα", γράφει το site.
"Όλη αυτή η ιστορία ήταν απλώς ένα αστείο."
Υπενθυμίζεται πως την προηγούμενη εβδομάδα η "AptiQuant" ανακοίνωσε τα αποτελέσματα έρευνας σύμφωνα με την οποία οι χρήστες του Internet Explorer έχουν μικρότερο δείκτη IQ σε σύγκριση με χρήστες άλλων browsers όπως ο Chrome της Google ή ο Firefox της Mozilla. Η είδηση αυτή αναπαράχθηκε από παρά πολλά blogs και sites, προκαλώντας έντονες συζητήσεις και διαμάχες, κάτι για το οποίο ήταν εν μέρει ένοχη η επικεφαλίδα της έρευνας η οποία ανέφερε: "Είναι ο Internet Explorer κατάλληλος για χαζούς; Μία νέα έρευνα λέει ναι!"
Η AptiQuant η οποία περιέγραφε το εαυτό της στο site της ως καναδική εταιρεία, προκάλεσε τις υποψίες των πιο προσεκτικών αφού η ιστοσελίδα της είχε κατοχυρωθεί μόλις τρεις εβδομάδες πριν, σύμφωνα με το αρχείο του whois. Επιπλέον κάποιοι σημείωσαν τις ομοιότητες της ιστοσελίδας με εκείνη της πραγματικής εταιρείας AtCheap/Central Test. Ένα μεγάλο κομμάτι του atcheap.com, όπως φωτογραφίες και βιογραφικά του προσωπικού, είχε αντιγραφεί στο site της AptiQuant. Ασφαλώς από την πλευρά της Central Test αυτή η ιστορία δεν γίνεται αντιληπτή ως αστείο και οι εκπρόσωποι της δηλώνουν την αγανάκτηση τους για το όλο θέμα και διαβεβαιώνουν πως δεν έχουν καμία σχέση με την φάρσα.
Επιπλέον η Central Test δεν είναι βέβαιη για το κατά πόσον μπορεί να προχωρήσει σε κάποιες ενέργειες προκειμένου να αποδείξει πως δεν σχετίζεται με την φάρσα, ενώ επιφυλάσσεται να κινηθεί και νομικά. Ωστόσο οι άνθρωποι πίσω από την φάρσα δεν παρέλειψαν να ζητήσουν συγνώμη από την Central Test.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!